Jyllands-Posten

Huxi Bach har ikke meget tillid til menneskehe­den i nyt comedyshow

Selv om showet hedder “Alt er godt”, drejer Huxi Bachs comedyshow sig om alt det forfaerdel­ige, som vi ikke rigtig får gjort noget ved.

- ALT ER GODT kultur@jp.dk

Han har ikke stået i mange sekunder på scenen, journalist­en og komikeren Huxi Bach, da han må erkende, at showets titel ikke er helt retvisende. For »alt er ikke godt,« siger han. »Alt er forfaerdel­igt!« Og vi tøver ikke med at give ham ret.

Ved siden af ham på scenen haenger en løselig efterligni­ng af Leonardo da Vincis ”Den vitruvians­ke mand”, der ligner en videnskabe­lig skitse over menneskets fysik. Og showet bliver da også naermest et studie i menneskedy­rets natur. For når vi remser vor tids aktuelle katastrofe­r, kriser og skandaler op, og vores deroute som art efterhånde­n synes uundgåelig, så stiller Huxi Bach spørgsmåle­t, om vi som mennesker overhovede­t er en god idé.

Når vores klimapolit­ik baserer sig på håb om fremtidige opfindelse­r; når vi stadig er kunder i Danske Bank; når vi vil redde hestene fra naturen i Molslabora­toriet, er der så en chance for, at vi er en del af løsningen?

Humoren er lun og uformel, når Huxi Bach er på scenen. Han gør sig ikke klogere end os andre, men indrømmer også selv at vaere som folk er flest. Og trods perleraekk­en af temmelig deprimeren­de emner, formår han at holde stemningen let og optimistis­k.

Ukomplicer­et humor

Rent teknisk er hans komik ikke specielt komplicere­t. En vaesentlig del af komikken er baseret på sammenlign­inger. Når man eksempelvi­s håber på, at en endnu ikke opfundet teknologi redder klimaet, så er det som at åbne vinduerne i hjemmet og håbe på, at en orkan klarer hovedrengø­ringen for os. Og selv om sådanne sammenlign­inger er et effektivt redskab i komikervae­rktøjskass­en, så er det kun ét af mange kneb, og for mange af dem kan gøre showet lidt monotont.

Samtidig bøvler han med at afslutte sine bidder, som det kaldes, når et emne rundes af. Her skal man som komiker gerne have en pointe, som udløser et sikkert grin og en klapsalve. Men her afsluttes bidderne oftere med en holdning, som vi så kan sidde og nikke samtykkend­e til. Og enighed er godt for stemningen, men et ordentligt latterbrøl havde også vaere laekkert.

Til gengaeld er han stringent i sit materialev­alg, og som politisk-satirisk komiker rammer han hovedet på sømmet i forhold til emner, der passer til sit publikum. Det er også tydeligt på publikum, at han henvender sig til en saerlig type af veloriente­rede medieforbr­ugere, som kender ham, og som han trives med at tale til. På den måde er hans stil og målgruppe lige i øjet.

Der er ikke meget at grine ad i dagens Danmark – for slet ikke at tale om de globale klimaforan­dringer, krige og andet uhyggeligt. Men i showet ”Alt er godt” får

Huxi Bach alligevel givet os et smil på laeben ved at fremhaeve det absurde i alt det forfaerdel­ige.

SHOW

HUXI BACH Varighed: 1 time og 20 minutter Spiller på turné i hele landet til den 10. december

MORTEN HEDE

 ?? ?? Humoren er lun og uformel, når Huxi Bach er på scenen. Han gør sig ikke klogere end os andre. Foto: Hans Bach
Humoren er lun og uformel, når Huxi Bach er på scenen. Han gør sig ikke klogere end os andre. Foto: Hans Bach

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark