Jyllands-Posten

Vingegaard holder fast i andenplads

Kroatisk regnvejr satte igen sit praeg på etapen i Cro Race.

-

Jonas Vingegaard ligger fortsat godt til i stillingen i Cro Race efter det kroatiske cykelløbs 4. etape fredag. Her sad Vingegaard, som vandt 3. etape torsdag, hele dagen langt fremme i feltet, men da det hele skulle afgøres, trak den danske stjerne følehornen­e til sig.

Det endte nemlig med en spurt om sejren, selv om der kort før mål i byen Crikvenica var en kort, men stejl bakke. Den var dog ikke hård nok til, at Vingegaard eller nogen andre kunne gøre en forskel, så det var et mere eller mindre samlet felt, der kom sammen til mål.

Her var franske Axel Laurance (B&B Hotels) hurtigst. Han vandt foran løbets førende rytter, italienske Jonathan Milan (BahrainVic­torious), som sejrede på 1. og 2. etape.

Dårligt vejr – herunder regn

– satte sit praeg på etapen, og i målbyen var vejene meget glatte, hvilket også førte til enkelte styrt. Jonas Vingegaard holdt sig på cyklen og kom i mål som nummer 25 i samme tid som de forreste.

Inden 5. etape lørdag har Vingegaard på klassement­ets andenplads ti sekunder op til Jonathan Milan.

Cro Race er det første officielle løb, Jonas Vingegaard kører, siden Tour de Francesejr­en i sommer.

Torsdagens sejr var derfor også thyboens første siden Tour-triumfen. I midten af august deltog han i et uofficielt gadeløb i Holland, som han vandt, hvor thyboen kørte rundt i den gule trøje fra Touren.

I Cro Race er Vingegaard kaptajn på et Jumbo-Vismamands­kab, der ud over danskeren består af relativt upåagtede hollaender­e.

Der resterer to etaper af Cro Race, som afsluttes søndag i den kroatiske hovedstad, Zagreb.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark