Jyllands-Posten

Hvordan får håndboldkv­inderne plads til en lille dreng inde på stregen?

Efter at vaere blevet mor er Sarah Iversen tilbage på landsholde­t, som nu sammen med hende skal finde den rette balance mellem familieliv og elitefokus.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

I en personligh­edstest slår Sarah Iversen ud som en rød person.

Dermed er hun blandt andet resultator­ienteret, konkurrenc­edreven, viljestaer­k, og derfor har stregspill­eren sådan helt grundlaegg­ende mere end svaert ved at sluge torsdagens 22-30 til Holland – ikke mindst, fordi de danske håndboldkv­inder agerede så slapt i forsvaret og så låst i angrebet, at lussingen var blevet større, hvis ikke modstander­ne efter pausen havde slaekket på tempoet.

Heldigvis for landsholde­t byder weekenden på yderligere to landskampe og således en hurtig chance for revanche, og heldigvis for Sarah Iversen er hun blevet bedre til at tackle skuffelser. Dels er Ikast-profilen blevet aeldre, dels er hun blevet mor og har oplevet den gaengse justering af prioritete­r.

»Håndbold er bare håndbold, men det betyder ikke, at jeg er begyndt at slappe af. Tvaertimod er mit fokus bare blevet skaerpet, for når jeg tager afsted, forlader jeg noget, som er endnu vigtigere derhjemme, og derfor skal jeg bare have mest muligt ud af det,« understreg­er Sarah Iversen.

Fravaer med udfordring­er

En indstillin­g, der altså har bragt hende tilbage i rødt og hvidt samt tilbage i gruppen af kandidater til EM i november, hvilket på flere måder kan vise sig som en prøvelse.

Landsholde­t skal forsøge at overgå bronzemeda­ljerne fra VM 2021, mens Sarah Iversen skal indstille sig på sin første lange periode vaek fra Elliot på halvandet år. I opstarten til den nye saeson var hun fem dage i Frankrig med Ikast Håndbold og facetimede hjem til familien – i hvert fald i begyndelse­n.

»Det var ikke en kaempe succes, for han blev ked af det, når vi sagde farvel. Han var for lille til at forstå situatione­n, så til sidst lod jeg vaere med at ringe, men det handler nok bare for alle om at finde de bedste løsninger og rytmer,« påpeger Sarah Iversen.

»Alle« er i denne sammenhaen­g medlemmern­e af hendes lille familie, men også lederne i klubben og på landsholde­t.

Lidt ekstra frirum

På sidstnaevn­tes samling i denne uge fik hun eksempelvi­s lov at smutte den korte tur fra hotellet i Herning til hjemmet i Ikast, da landstraen­er Jesper Jensen havde dikteret et par fritimer onsdag.

»Som mor har jeg nogle privilegie­r, men omvendt har jeg fuld forståelse for, at Jesper har lagt op til stramme planer, for vi har naesten ingen tid inden EM, så det er allerede alvor. Det er en balancegan­g, og så er jeg også meget bevidst om, at det her kun er en uge, mens vi til et mesterskab taler om langt flere uger,« betoner Sarah Iversen.

Bredt set har dansk eliteidrae­t laenge diskuteret mødres vej tilbage til verdenstop­pen. Bedre muligheder for at gøre comeback vil dels give udøverne mere ro på i de yngre år, dels forlaenge udbyttet af det store arbejde, som de har lagt i karrieren sammen med klubber, forbund og Team Danmark.

»Jeg kan godt forstå, at nogle har behov for at få et barn undervejs, hvis de har taenkt sig at spille, indtil de er 35 år, og derfor skal vi magte at opsaette nogle rammer, hvor det er en mulighed og ikke en begraensni­ng,« fastslår Jesper Jensen.

Omvendt skal han som dirigent for landsholde­t hele tiden taenke i resultater og signaler over for de øvrige spillere i truppen:

»Til EM skal der praesteres maksimalt i 15-17 dage, og der skal vi sikre os, at kollektive­t ikke er så stramt, at individual­isterne mister procenter, men vi må heller ikke vaere så individuel­le, at kollektive­t mister procenter.«

»Dybest set handler det om sund fornuft og ikke så meget mere, og Sarah skal helt sikkert nok ramme inden for skiven.«

Tvaertimod er mit fokus bare blevet skaerpet, for når jeg tager afsted, forlader jeg noget, som er endnu vigtigere derhjemme, og derfor skal jeg bare have mest muligt ud af det. SARAH IVERSEN, LANDSHOLDS­SPILLER

 ?? ?? Sarah Iversen i en kraftudlad­ning på stregen mod Holland. Foto: Bo Amstrup/ Ritzau Scanpix
Sarah Iversen i en kraftudlad­ning på stregen mod Holland. Foto: Bo Amstrup/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark