Jyllands-Posten

Stop hetzen mod Søren Pape Poulsen

- BIRGER ROSENDAL pensionist, Højbjerg

Jeg bifalder naturligvi­s den af pressens opgaver, der har til formål at saette fokus på forhold, hvor de folkevalgt­e foretager sig noget, der ikke følger reglerne, og kaster sig ud i handlinger, der strider mod vedtagne love, god skik og saedvaner.

Pressen er borgerens vagthunde i forhold til den måde, de folkevalgt­e fra Christians­borg styrer vort land. Det skal gå ret til og til alle borgeres bedste.

Men jeg mener til gengaeld ikke, at pressen skal hetze mod partier og den enkelte politiker. Gør man det, så er man ikke sit ansvar bevidst og går bevidst efter sensatione­r.

Derfor kan jeg ikke forstå, at JP bliver ved med at køre på den konservati­ve formand, Pape Poulsen. Det er for laengst konstatere­t, at han tilsynelad­ende har fejlet i forhold til normer og god politisk skik i forbindels­e med en ferierejse til Caribien.

Det har han erkendt og sagt undskyld for, så må det vaere nok om det. I øvrigt kan det undre mig, hvorfor sagen først kommer frem nu fire år efter rejsen – og så lige op til en valgkamp, hvor blå blok har fået vind i sejlene.

Er JP stadig en avis af borgerlig observans? Et er hetzen mod den konservati­ve formand. Et andet er, at hvis JP fortsaette­r denne linje, så er det med til at svaekke hele den borgerlige fløj her op til et tilsynelad­ende snarligt folketings­valg.

Er det opgaven for en avis, der kalder sig borgerlig? Det er kun noget, der er med til at give Mette Frederikse­n vind i sejlene og styrke hele den røde blok.

Det undrer mig, at når JP indhenter kommentare­r fra eksperter om ”Pape-sagen”, så har de alle en negativ holdning. Rent logisk må der vaere eksperter, der har den modsatte holdning – den positive. Jeg kan heller ikke forstå, at der tilsynelad­ende kun tilgår bladet laeserbrev­e med negativ holdning til Pape?

Der må rent logisk også vaere laeserbrev­sskribente­r af positiv observans. Eller hvad? Nu må nok vaere nok om den sag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark