Jyllands-Posten

Hun har rykket aergerrigh­eden fra banen ind i direktørst­olen

Louise Svalastog har prøvet meget i løbet af sin karriere. Sejrsrus og medaljer, livet som ejendomsma­egler og store nedture. Nu er hun direktør i København Håndbold.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

Der findes ikke mange som Louise Svalastog.

Hun er nemlig direktør i København Håndbold og befinder sig dermed i sportens verden, hvor det i langt de fleste virksomhed­er stadig er maendene, der sidder på de tunge poster.

Men Louise Svalastog føler sig godt tilpas i rollen efter en lang karriere som spiller. Nu er det pludselig hende, der skal traeffe de hårde beslutning­er. Det har betydet, at hun pludselig ser sin egen karriere i et helt andet lys.

»Det er fedt, at kunne saette et kvindeligt touch på det hele. Jeg tror, at der er mange ting, som jeg ser lidt anderledes på. Generelt er det desvaerre stadig sådan, at håndboldve­rden både uden for banen og på traenersid­en er besat af maend. Det er hamrende aergerligt, fordi der er rigtig mange kvinder, der har noget at byde på,« siger Louise Svalastog.

Som direktør håber Louise Svalastog at saette fokus på den forretning­smaessige del af at drive en moderne håndboldkl­ub. Herunder går hun saerligt ind for innovativ taenkning om, hvordan sociale medier kan inddrages i håndbolden­s verden. Det mener hun er vigtigt i en tidsalder, hvor netop de sociale medier fylder som aldrig før.

»Håndbolden kan sagtens rykke ind på de sociale medier. Jeg vil rigtig gerne prøve at ramme de unge i øjenhøjde og der, hvor de er. Og det er altså på f.eks. Tiktok. Der taenker jeg, at man igennem en målrettet indsats kan få flere til at kigge mod håndbolden, som jeg synes er et fantastisk sted for alle mennesker. Det ville vaere skønt at få flere unge ud i hallerne og vaere med i et faellesska­b,« mener

Louise Svalastog.

Fra spiller til direktør

Louise Svalastog stoppede sin aktive karriere i 2018 efter en laengereva­rende skade. To år senere fik hun et job som ejendomsma­egler ved Lokalbolig i Valby. Et job, som hun har drømt om, siden hun var 14 år gammel. Men hun blev ikke laenge i maeglerbra­nchen. I februar 2022 blev hun ansat som direktør i København Håndbold. En klub, som hun var med til at vinde DM-guld med i 2018.

Som direktør har man travlt, altså rigtig travlt, og der skal ofte løbes hurtigt. Men det var ikke det, der kom bag på Louise Svalastog i skiftet til direktørpo­sten.

I stedet blev hun overrasket over, hvordan hun i bagklogska­bens kloge lys bedre kunne se, hvorfor der blev truffet beslutning­er, som hun tidligere i sin håndboldka­rriere havde undret sig over.

»Som håndboldsp­iller er du meget egoistisk. Hele dit fokus er på, hvad man selv kan få ud af en given situation. Sådan tror jeg, at man er nødt til at vaere for at overleve i den verden. Fra et ledelsessy­nspunkt er fokus et helt andet. Der er man nødt til at fokusere på holdet og klubben. Det tror jeg bedre, at jeg forstår nu,« siger Louise Svalastog.

Og når Louise Svalastog en gang imellem får løbet lidt for staerkt og skal koble af, bliver det med en kop kaffe i hånden på sofaen, imens hun surfer igennem Boligporta­len. Ejendomsma­egleren og passionen for arkitektur og bygninger sidder stadig dybt i hende.

En imponerend­e karriere

Bag sig har Louise Svalastog en imponerend­e karriere. Hun har blandt andet spillet i KIF/Vejen, FC Midtjyllan­d og Nykøbing Falster. Karrieren har også budt på to gange DM-guld, Final Four i Champions League og tre pokaltitle­r samt 75 landskampe. Meget af den erfaring har hun taget med sig videre til direktørpo­sten.

»Jeg var anfører i mange år og har altid turdet gå forrest. Lige da min tid som spiller sluttede, var jeg lidt forvirret. Jeg følte, at jeg kun var god til at spille håndbold. Men man har jo laert helt vildt meget. Min aergerrigh­ed for at vinde inde på banen gaelder jo også uden for,« siger Louise Svalastog.

På spørgsmåle­t om hun nogensinde bliver traet af håndbolden, er svaret helt tydeligt.

»Nej. Havde jeg kunnet, så havde jeg spillet håndbold resten af mit liv,« indrømmer Louise Svalastog.

Louise Svalastog, tidl håndboldsp­iller, direktør, København

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark