Jyllands-Posten

Arbejdet har kostet Lars Tvede dyrt: Nu har han hverken hverdag eller weekend

Når Lars Tvede ser tilbage, fortryder han sit yngre liv som arbejdsnar­koman. I dag er søvnen hellig, og han tjekker mails, når det passer.

- CLARA STEGGER clara.stegger@jp.dk

I sin lyseblå skjorte – der ikke er knappet helt op – og i et par Nike-sneakers sidder mangemilli­onaeren Lars Tvede ved D’Angleterre. Han kigger ned i telefonen og har computerta­sken ved siden af.

Lars Tvede bor til daglig i Schweiz, men er på besøg i Danmark, fordi han er aktuel med bogen ”Fremtidskl­ar”, som han har skrevet sammen med Nicolai Chen Nielsen. Udover bogen er han også på vej med en ny investerin­gsfond.

»Saenk dine forventnin­ger, pas på dit helbred, praktiser selvomsorg og omfavn menneskeli­ghed«.

Det står skrevet på en af bogens sider.

Men hvordan haenger det sammen, når man er mangemilli­onaer i Schweiz med flere virksomhed­er på cv’et, har skrevet 17 bøger og en 40 år lang investorka­rriere?

Svaret er, at det gør det ikke.

Lars Tvede har ikke altid stået lige på balancebra­ettet.

Det var først, da adressen i Danmark blev skiftet ud med én i alpelandet Schweiz, at han laerte, hvordan arbejde og fritid kan gå hånd i hånd.

»Jeg mødte nogle, som var enormt succesrige og samtidig gode til at nyde livet, og der begyndte jeg at forstå, at de to ting haenger sammen i laengden,« fortaeller han.

Derfor indrømmer den 65-årige serieinves­tor også, at det først er senere i livet, at han er begyndt at prioritere anderledes og følge nogle af de guides, han henviser til i bogen.

»Jeg gjorde den fejl i mit liv, at jeg prioritere­de mit arbejde over alt, da jeg var yngre,« siger han.

Det tidligere liv som arbejdsnar­koman på fuldtid har kostet ham flere forhold. Et par kvinder i hans liv måtte konstatere, at han arbejdede for meget. Det gik også ud over helbredet, som blev »rimelig dårligt«, fortaeller han og slår blikket ned.

Konkret arbejder Lars Tvede, hvor han er. Derfor er mobilen og computeren hans tro følgesvend­e. Han har ikke en klar definition af weekend eller hverdag og har heller ikke et koncept, som hedder ferie.

Arbejde og ferie

»Nogle gange ligner det, at jeg er på ferie, men jeg får arbejdet en hel masse,« fortaeller han.

Lars Tvede kender godt ”bevaegelse­n” – som han kalder den – hvor man ikke må se på sin mail i sin fritid, men siger:

»Jeg arbejder når som helst og slapper af når som helst«.

Hvad angår helbredet, så dyrker han motion en time om dagen, og vigtigst af alt: Han saetter ikke vaekkeuret.

»Min søvn er fuldstaend­ig hellig for mig, så jeg sørger altid for at planlaegge, at jeg kan vågne naturligt,« siger han og griber fat i mobilen for at besvare et opkald.

Selv om Lars Tvede flere gange kigger vaek for at følge med i, hvad der sker rundtom ham på Kongens Nytorv, er der en ro over ham.

Han tager det også afslappet, da snakken falder på hans hedgefond Atlas Global Macro.

Fonden har aldrig fået den medvind, som han ellers havde lovet investorer­ne.

Den er siden årets begyndelse styrtdykke­t, fordi portefølje­n indeholder russiske aktier for knap en halv milliard kr., der er nedskrevet til nul, fordi de i øjeblikket ikke kan handles.

»Jeg kan ikke bruge til noget, at Putin måske kan tage andre beslutning­er om Ukraine. I stedet må jeg taenke på, hvad jeg selv kan kontroller­e, og – hvad angår arbejde – fokusere på, hvad jeg kan styre,« fortaeller han.

Med den lange investorka­rriere i baghånden og en investerin­gshorisont på syv år er Lars Tvede fortrøstni­ngsfuld.

»Det jeg gør, når jeg selv har investeret i andres alternativ­e investerin­gsfonde, er at kigge efter, hvordan det går hver halve eller hele år. Man skal give det tid, og de skal klare sig gennem de cyklusser, der kommer,« forklarer han.

 ?? ?? Lars Tvede og Nicolai Chen Nielsen står sammen bag en ny bog. Foto: Gregers Tycho
Lars Tvede og Nicolai Chen Nielsen står sammen bag en ny bog. Foto: Gregers Tycho
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark