Jyllands-Posten

Stor interesse for vaccinatio­n i Midtjyllan­d

Allerede inden første stik bliver givet den 1. oktober, har borgere i aldersgrup­pen 50+ i Region Midtjyllan­d bestilt mere end 230.000 vacciner.

-

Lørdag tager vaccinatio­nscentre fat på opgaven med at vaccinere mod influenza og covid-19. I Region Midtjyllan­d er lige over en halv mio. borgere over 50 år blevet inviteret til at bestille tid på www.vacciner.dk.

På baggrund af foreløbige tidsbestil­linger er der bestilt ca. 230.000 vacciner, allerede inden de første stik bliver givet lørdag.

Mandag bliver første dag, hvor både regionens egne vaccinatio­nscentre og de medvirkend­e laeger er i fuld gang. Alene vaccinatio­nscentrene har til premiereda­gen den 3. oktober bestilt 19.600 vacciner. Hertil kommer vacciner bestilt til praktisere­nde laeger (uden tidsbestil­ling) og Danske Laegers Vaccinatio­nsservice.

»Vi er rigtigt glade for den meget tydelige opbakning til vaccinatio­nsprogramm­et, og vi håber på borgernes velvilje til at få tingene til at glide, hvis der undervejs skulle opstå ventetid,« siger regionsråd­sformand Anders Kühnau (S) i en pressemedd­elelse.

Borgere i målgruppen skal selv bestille tid på vacciner.dk, hvor de også vaelger, hvor de vil vaccineres. Er der kun få ledige tider, kan man med fordel prøve igen senere, for der bliver løbende lagt nye tider ud.

Region Midtjyllan­d driver selv vaccinatio­nscentre med lange åbningstid­er i Aarhus, Silkeborg, Viborg, Herning, Holstebro, Horsens, Randers og Grenaa. Pop op-vaccinatio­nsstederne, der flytter mere rundt og har kortere åbningstid­er, ligger pr. 1. oktober på Samsø og i Skive, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Struer, Horsens, Hedensted, Odder, Skanderbor­g, Favrskov og Syddjurs.

Kortet på www.vacciner.dk viser også adresser og åbningstid­er hos Danske Laegers Vaccinatio­nsservice og de praktisere­nde laeger, der medvirker i ordningen. Man vaelger selv, hvilken laege man vil vaccineres hos.

 ?? ?? Omkring en halv million mennesker i Region Midtjyllan­d er inviteret til at blive vaccineret mod influenza og covid-19.
Arkivfoto: Jens Dresling
Omkring en halv million mennesker i Region Midtjyllan­d er inviteret til at blive vaccineret mod influenza og covid-19. Arkivfoto: Jens Dresling

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark