Jyllands-Posten

Folketinge­t vil gøre det nemmere at give karantaene

-

Et flertal af Folketinge­ts partier er enige om at saette ind over for hooligans ved danske fodboldkam­pe. Det skal bl.a. ske ved at styrke den forebyggen­de indsats over for unge fans og ved at gøre det nemmere at identifice­re og bortvise folk fra stadion og området omkring stadion.

Politikern­e vil også undersøge, om det inden for eksisteren­de lovgivning er muligt at skaerpe straffen for overtraede­lser begået i en zone ved kampe, der er klassifice­ret som højrisikok­ampe.

»Vores aftale skal først og fremmest sikre, at familier kan tage på stadion uden at risikere vold og haervaerk. I dag har vi mulighed for at udelukke og give karantaene til folk, som har lavet ballade i forbindels­e med en kamp. Det kraever ny lovgivning at sende flere i karantaene – og det mener vi er nødvendigt,« siger justitsmin­ister Mattias Tesfaye.

Konkret skal aftalen sikre, at der saettes mere forebyggen­de ind over for unge fans. Det skal forhindre, at de unge bliver hooligans.

Ekspertgru­ppen anbefaler også, at Folketinge­t indfører en mulighed for at bortvise bestemte personer fra området omkring stadion.

Politiet skal desuden kunne hjaelpe fodboldklu­bberne med at identifice­re folk, som overtraede­r reglerne.

»Vi har behov for, hvis folk uden for stadion overfalder en fan af en klub eller rykker trøjen af ham inde på et vaertshus, at man kan ryge i karantaene­registeret,« siger Mattias Tesfaye.

Derudover skal listen over lovovertra­edelser, som kan føre til en generel karantaene fra stadion, udvides.

Aftalen er lavet mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslist­en, De Konservati­ve, Danmarksde­mokraterne, DF og Nye Borgerlige.

Ekspertgru­ppen består af Divisionsf­oreningen, Dansk Boldspil-Union, fodboldklu­bberne AGF, Brøndby og FC København samt foreningen Danske Fodboldfan­s. De tre fodboldklu­bbers officielle fanklubber har også medvirket foruden Østjylland­s Politi, Københavns Vestegns Politi, Københavns Politi og Rigspoliti­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark