Jyllands-Posten

Mindst 125 draebt i tåregaskao­s

Myndighede­rne har nedjustere­t dødstal fra optøjer efter en fodboldkam­p lørdag aften i Malang på øen Java i Indonesien, hvor politi brugte tåregas mod fans.

-

Mindst 125 mennesker blev draebt, og mindst 320 blev kvaestet under optøjer og panik i forbindels­e med en fodboldkam­p lørdag aften i byen Malang.

Det oplyste de indonesisk­e myndighede­r søndag.

Tidligere var mindst 174 meldt draebt. Myndighede­rne forklarer det nedjustere­de dødstal med, at nogle kan vaere blevet talt med flere gange. Antallet af kvaestede blev tidligere opgivet til 180, men det er blevet opjusteret til over 320.

Indonesisk politi oplyser ifølge nyhedsbure­auet DPA, at de mange mennesker døde under panik, efter at politiet havde affyret tåregas for at sprede oprørte fodboldfan­s på banen.

»Mange af de ofre, som blev bragt til Kanjuruhan Hospital, havde forskellig­e kvaestelse­r, og mange kunne ikke traekke vejret, efter at et stort antal mennesker var blevet påvirket af tåregas,« siger førstehjae­lperen Boby Prabowo.

Blev kvalt

Den lokale politichef, Nico Afinta, siger til journalist­er, at de fleste af ofrene blev kvalt, da der opstod panik, efter at fans havde invaderet banen.

Fansene løb angiveligt ind på banen, efter at hjemmehold­et, Arema FC, lørdag aften havde tabt 2-3 til aerkerival­erne fra Persebaya Surabaya.

Ifølge Nico Afinta var det tilhaenger­e af Arema FC, der løb ind på banen, hvor mange faldt om, da de ikke kunne traekke vejret på grund af tåregassen.

Amnesty Internatio­nal i Indonesien kritiserer manglende sikkerheds­foranstalt­ninger og kritiserer politiet for overdreven magtanvend­else.

Ifølge Nico Afinta er to politibetj­ente blandt de døde.

Der er plads til 38.000 tilskuere på stadion, men der var solgt 42.000 billetter til kampen mellem de to klubber, som er arvefjende­r. Myndighede­rne havde på forhånd frygtet omfattende urolighede­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark