Jyllands-Posten

Sergio Pérez triumfered­e i Singapores grandprix

På en regnvåd bane i Singapore var der masser af action. For første gang i seks løb blev der fundet en ny grandprixv­inder i Formel 1.

- MATHIAS OLEANDER mathias.barrit@jp.dk

Der var drama, allerede før løbet i Singapore gik i gang. Et ordentligt regnskyl udsatte løbstidspu­nktet med en time og satte tempoet i løbet gevaldigt ned. På grund af banens svaere forhold var der en masse racere, som udgik. Det var til mexicanere­n Sergio Pérez’ fordel. Han fik sin fjerde grandprix-sejr. Desvaerre kunne Kevin Magnussen ikke drage nytte af situatione­n, da danskeren fik en uheldig start.

Sergio Pérez tog føringen efter en fantastisk veltimet start. I resten af løbet udviste mexicanere­n stor dominans. Han formåede at holde Charles Leclerc bag sig og kunne efter to timer køre først over målstregen.

»Det var helt klart et af de bedste løb, som jeg har kørt. Jeg kontroller­ede det hele perfekt og gav alt, hvad jeg havde i mig. Da jeg trådte ud af bilen, kunne jeg maerke, hvor hårdt jeg havde presset mig selv. Men jeg er utroligt glad lige nu,« sagde Sergio Pérez efter løbets afslutning.

Den forsvarend­e verdensmes­ter, Max Verstappen, fandt ikke helt formen. Dermed

er Singapores grandprix det første af de seneste seks løb, han ikke har vundet. I stedte måtte han stille sig tilfreds med en syvendepla­ds.

Magnussen igen uden point

Det er seks løb siden, Haaskørern­e sidst har fået point, men der var lagt op til succes i Singapore. Desvaerre blev Kevin Magnussens løb ødelagt tidligt, da hans racer fik en lille kontakt til Verstappen­s. Det resultered­e i en mindre skade på forvingen. Hurtigt efter fik Magnussen vist det sorte og orange flag, der betyder et tvunget pitstop. Ifølge Magnussen selv var det ekstra pitstop afgørende for, at han endte uden for pointene på en 12.plads.

»Skaden på min frontvinge var så lille, at vi nok ikke engang ville have skiftet den, hvis ikke det var, fordi vi skulle. Det var meget frustreren­de, fordi sådan som løbet udfoldede sig, havde vi nok fået point. Det er bare uheldigt, at jeg nu for tredje gang i år får en skade på frontvinge­n tidligt og er nødt til at pitte,« fortaeller Kevin Magnussen til TV3 Sport.

Holdkammer­aten Mick Schumacher endte lige efter Magnussen på en 13.-plads.

En god dag

Under stort set hele løbet lå Charles Leclerc og Carlos Sainz lige efter Pérez, men formåede ikke at saette overhaling­en ind. Derfor måtte de tage til takke med anden- og tredjeplad­sen. Hos Mercedes-teamet lå Lewis Hamilton godt, men en fejl sidst i løbet kostede ham dyrt, og han endte som nummer ni. George Russell havde generelt en dårlig dag og endte på sidsteplad­sen.

Til gengaeld havde Aston Martin-kørerne fart på i Singapore. Sebastian Vettel endte på ottendepla­dsen, og Lance Stroll på sjetteplad­sen. Dermed rykkede Aston Martin forbi Alpha Tauri og Haas i konstruktø­rmesterska­bet og indtager nu syvendepla­dsen.

Den taette kamp mellem Alpine og McLaren blev også endnu taettere, eftersom begge Alpine-kørere måtte udgå med motorprobl­emer. Det var en oplagt mulighed for McLaren-teamet, der udnyttede chancen til fulde. Lando Norris tog fjerdeplad­sen, og Daniel Ricciardo fulgte lige efter på femteplads­en. McLaren stryger dermed lige akkurat forbi rivalerne fra Alpine og op på fjerdeplad­sen i konstruktø­rernes mesterskab.

Naeste løb er Japans grandprix, der køres søndag den 9. oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark