Jyllands-Posten

Sådan en undskyldni­ng leveret med sådan et smil gider man bare ikke modtage

Trods en drømmestar­t tabte de danske håndboldkv­inder søndag igen igen til Norge i Golden League i Ikast.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Årrh, den sved.

Foran 5-0.

Første mål mod sig efter godt seks minutter, og en føring på 9-2 efter et kvarter.

Ingen grund til at hidse håndboldst­atistikere op, så i stedet for at skrive »aldrig« nøjes vi med at konstatere, at de danske håndboldkv­inder sjaeldent har fået en bedre indledning mod Norge.

Alligevel, og hér kommer smerten, endte det – selvfølgel­ig – med en norsk sejr på 29-27, og Danmark har dermed stadig ikke vundet et indbyrdes opgør siden november 2014.

Mobning af chefen

En bet af de helt store – ikke mindst for landstraen­er Jesper Jensen, der jo dobbeltjob­ber ved også at traene Team Esbjerg, og som kunne se fire af ”hans” spillere hjemme fra klubben stå for 19 af de norske mål.

Staerkest i billedet stod

Henny Reistad med ni scoringer, og bagefter udbrød hun da også et »undskyld«, da hun passerede Jesper Jensen – uden overhovede­t at mene det, for bagspiller­en kunne slet ikke holde et kaempestor­t grin tilbage, da hun gav ham et hurtigt kram og skyndte sig videre ned i omklaednin­gsrummet

Tilbage stod Jesper Jensen og måtte smile resigneret:

»Det er så irriterend­e. Jeg kommer ikke til traening i morgen.«

I den lidt mere alvorlige afdeling aergrede han sig naturligvi­s over igen at have glippet en af den slags sejre, som kan vaere definerend­e for et landshold.

Optimisme trods alt

Trods de seneste års fremgang skaever Danmark stadig misundelig­t til først og fremmest Norge og Frankrig, og efter den helt skaeve indledning på Golden League-ugen med nederlaget på 22-30 til Holland havde en positiv oplevelse vaeret det perfekte afsaet til de sidste forberedel­ser inden EM i november.

»Samlet set har vi haft en god uge, selv om resultatet mod Holland naturligvi­s fylder en del ud ad til. Vi har fået bygget på de rigtige steder og fik set i dag, at vi kan meget, når alle spiller med den rigtige intensitet. Derfor er det også aergerligt, at vi hallen, og i begyndelse­n fremstod gaesterne altså alt for venlige og underligt ”utaendte”. Ingen vildskab, ingen energiudla­dning, ingen tilstedeva­erelse, så måske de forsvarend­e verdensmes­tre alligevel var maerkede af en stribe markante afbud.

Nora Mørk og Stine Oftedal var fravaerend­e på grund af skader, men kan stadig nå med til den kommende slutrunde, mens Camilla Herrem, Kari Brattset-Dale og Sanna Solberg alle er i lykkelige omstaendig­heder og helt sikkert misser EM.

Norge er imidlertid Norge, og efter 20 minutter begyndte vaerterne at slide gevaldigt med det offensive, da gennembrud­dene og skuddene ude bagfra pludselig ikke besad samme niveau og effekt. På blot to minutter blev stillingen efter pausen aendret fra 13-9 til 13-13, og i slutfasen havde nordmaende­ne både det held og den klasse, der skulle til for at hive marginaler­ne over på deres side.

»Vi skal tage de positive ting med herfra, for dem var der mange af, men vi skal også aergre os, Måske det sidder mentalt i os i de sidste minutter, at vi ikke har fået det sidste skridt mod Norge og Frankrig, selv om vi har ført i store dele af kampene mod dem,« funderede Louise Burgaard.

 ?? ?? Anne Mette Hansens (tv.) syv scoringer rakte ikke helt i håndboldkv­indernes kamp mod Norge. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Anne Mette Hansens (tv.) syv scoringer rakte ikke helt i håndboldkv­indernes kamp mod Norge. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark