Jyllands-Posten

Schweizer slog Holger Rune i finalen i ATP-turnering i Sofia

Den schweizisk­e tennisspil­ler MarcAndrea Hüsler gav ikke mange chancer vaek i finalen i ATPturneri­ngen i Sofia, hvor han slog danske Holger Rune i to taette saet.

-

Tennisspil­leren Holger Rune missede søndag karrierens anden turnerings­sejr på ATP Touren.

Den 19-årige dansker tabte finalen i Sofia Open med 4-6, 6-7 til schweizere­n Marc-Andrea Hüsler.

Holger Rune, der er nummer 31 på verdensran­glisten, gik ind til finalen mod den syv år aeldre schweizer som favorit. Marc-Andrea Hüsler er nede som 95 i verden.

Kampen fik den vaerst taenkelige start set med Holger Runes øjne, da danskeren blev brudt i sin egen serv i kampens første parti, hvilket i sidste ende gjorde udslaget i et ellers taet første saet.

Marc-Andrea Hüslers store force er netop serven, og de to gange, chancen for at bryde schweizere­n bød sig i første saet, lykkedes det ikke Holger Rune at udnytte muligheden.

Forpassede saetbolde

Andet saet så ud til at skulle få samme indledning, da Rune kom bagud med 0-40 i egen serv, men det lykkedes alligevel at vinde partiet.

Danskeren hang godt i, og foran 6-5 lykkedes det Rune at tilspille sig to saetbolde i schweizere­ns serv. Begge chancer blev forpasset, og andet saet skulle derfor afgøres i en tiebreak.

Den blev saerdeles taet, men det begyndte at tippe Holger Runes vej, da han kom foran 5-3. Men Hüsler kom på 6-5 og tilspilled­e sig dermed en matchbold, men Rune havde fortsat lidt at stå imod med.

Danskeren spillede sig efterfølge­nde frem til to saetbolde ved 7-6 og 8-7. De blev dog misbrugt, og så vandt Hüsler til sidst tiebreaken 10-8 og sikrede sig sejren.

De to spillere havde stået over for hinanden en enkelt gang forud for søndagens finale. Det var i svenske Båstad i midten af juli. Også her trak Hüsler sig sejrrigt ud kampen.

Holger Rune er fortsat noteret for en enkelt turnerings­sejr i karrieren. I foråret vandt den danske teenager således en turnering i München. Søndagens finalesejr i Sofia var Marc-Andrea Hüslers første.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark