Jyllands-Posten

Slovener vippede akkurat Vingegaard af pinden i Kroatien

Den slovenske cykelrytte­r Matej Mohoric blev nummer to på sidste etape og vandt etapeløbet CRO Race med et sekund til Jonas Vingegaard.

-

Et sekund skilte søndag Jonas Vingegaard fra den samlede sejr i CRO Race, der var danskerens første løb siden sommerens Tour de France-triumf.

Slovenske Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) blev nummer to på sjette og sidste etape af CRO Race og vandt løbet samlet på indsamlede bonussekun­der.

Jonas Vingegaard tabte tid på søndagens første indlagte pointspurt, hvor forfølgern­e Matej Mohoric og Oscar Onley (DSM) tog henholdsvi­s tre og to sekunder på danskeren.

Og siden var Matej Mohoric også med i den afgørende spurt på målstregen, men måtte dog se sig slået af Elia Viviani (Ineos).

Det gav ham yderligere seks sekunder, og dermed havde han hentet og overhalet Vingegaard med en minimal margin.

CRO Race er det første officielle løb, som Jonas Vingegaard har kørt siden Tour de France-sejren i sommer.

Både torsdag og lørdag kørte han først over stregen, og han startede søndagens flade etape mod Zagreb med otte sekunder ned til Oscar Onley og Matej Mohoric.

Efter den første spurt tog et udbrud sig af bonussekun­derne frem mod afslutning­en, hvor feltet hentede udbruddet på de to omgange i den kroatiske hovedstad.

På anden og sidste omgang blev tempoet sat i vejret, og cykelholde­t Bahrain forsøgte at køre Mohoric i stilling.

Et styrt med mindre end to kilometer til stregen kostede et par staerke folk deres plads i spurten, og Jonas Vingegaard kunne blot se til, at Mohoric ligesom vinderen af etapen, Elia Viviani, jublede på målstregen.

I CRO Race deltog Jonas Vingegaard som kaptajn på et Jumbo-Visma-mandskab, der ud over danskeren bestod af relativt upåagtede hollaender­e.

Løbet fungerede for den danske stjerne som opvarmning til hans sidste store mål i 2022, Lombardiet Rundt, der afvikles lørdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark