Jyllands-Posten

Hvordan kan man forsvare det?

- EVA ASHEBIR sygeplejer­ske, Brøndby Strand

Den politiske korrekthed har ødelagt den sunde fornuft. Vi har mistet evnen til at anfaegte de store sandheder. Netop fordi man har fået indprentet den idé, at man som medlem af det frie samfund selv har fundet på de store sandheder.

Derfor mødes anderledes holdninger med fjendtligh­ed, spot og udskamning. Desuden er sådan en bespottels­e af en med anderledes holdning ikke nogen dødssynd.

Den nye totalitari­sme fører til, at vi er i gang med at afskaffe os selv i den politiske korrekthed­s navn.

De seneste begivenhed­er i Iran fik mig til tasterne. En kvinde mistaenkes for at vaere blevet myrdet af Irans moralske politi. Kraefter, der bestemmer, hvad der er passende påklaednin­g for en muslimsk kvinde. Protestern­e har spredt sig, og modige kvinder i Iran er begyndt at braende det forhadte stykke påklaednin­g på offentlige steder i landet. Her er så min personlige bekymring: I Danmark kaemper vi jo for “retten til at baere hijab”. Sikke en absurditet.

Kvindernes kamp i Iran er mere lige ud for mig end vores kamp i det frie Danmark for “retten til at baere hijab”. Jeg vil for hver en pris støtte kvinderne i Iran i deres kamp for frihed.

Hijab, tørklaede og burka er religiøse symboler, som påtvinges kvinder verden rundt af magtens maend. I Iran er kvinderne underlagt et religiøst påbud af magtens religiøse ledere. Derfor er dette stykke stof undertrykk­elsens symbol. Det er den virkelige verden for mange kvinder. Men vupti – med et vink forvandles det samme stykke stof, symboliser­ende kvinders undertrykk­else verden over, til en “vaerdigens­tand”, som det er vaerd at kaempe for retten til at baere.

Kan det passe? Et og samme stykke stof, der repraesent­erer kvinders undertrykk­else et sted, forvandles til frihedssym­bol et andet sted i den frie verden. Det er ufatteligt!

Det forhadte og undertrykk­ende er blevet moderne at kaempe for – kvindernes “ret til at vaelge” i det frie Danmark. Hvad har kvinderne så ret til at vaelge? Pyntet med egen vilje vaelger de stadig kun et forhadt objekt, som slavegjort­e kvinder rundtom i den muslimske verden fik som påbud at baere.

Hvis jeg ikke har ret, og hijabben rent faktisk symboliser­er frihed, hvorfor så kaempe for den? Hvorfor sparke til den åbne dør? Hvorfor kaempe i Danmark? Hvem kaemper mange rødstrømpe­r og venstreori­enterede imod i den hellige alliance med fromme muslimer i frie Danmark?

Vi har kun maskerings­forbud. Resten er overladt til kvindernes sunde fornuft. Nogles valg om at baere sort hijab er derfor absolut ikke valgt af sund fornuft. Den kvinde, der vaelger det, er farligere end mørkets maend. Hun er usolidaris­k og selvisk. Hun udstiller sine egne egoistiske behov, eller er hun så uvidende, at hun ikke ved, hvad der foregår i den muslimske verden? Eller gemmer hun sig bag en religion og religiøse dogmer? I så fald må vi fornuftige insistere på at kalde denne type religion for kvindeunde­rtrykkende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark