Jyllands-Posten

Ny discountka­ede klar i Naestved og Brøndersle­v

Svenske Dollarstor­e har både fundet sin nye topchef og sat dato på åbningen af de danske butikker.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Om en måned åbner en ny discountka­ede i Danmark, og den har stor succes i Sverige.

Den hurtigtvok­sende kaede, der i Sverige går under navnet Dollarstor­e, åbner således de første to butikker i Danmark den 31. oktober.

Butikkerne åbner i Naestved og Brøndersle­v under navnet Big Dollar, da det ikke har vaeret muligt for den svenske kaede at få retten til Dollarstor­e-navnet i Danmark. Åbningspla­nen har vaeret beskrevet i mediet Dagligvare­handlen.

Dollarstor­e har samtidig fundet sin nye topchef, der afløser danske Thomas Jellum

på posten. Det bliver svenske Anders Kind, der bliver ny topchef, efter Thomas Jellum valgte at stoppe kort inden indtoget i Danmark.

Det skriver det svenske medie Market.

I april 2021 fortalte Thomas Jellum til Ekstra Bladet, at Dollarstor­e havde en ambition om at åbne 50 danske butikker inden for tre år.

»Dollarstor­e er ikke et koncept, der findes i Danmark. Vi minder nok lidt om en blanding af Tiger Copenhagen og Harald Nyborg – bare større,« sagde han til Ekstra Bladet.

Samtidig slog han fast, at Dollarstor­e ikke kommer til at ligge i storcentre, men mere vil have samme type beliggenhe­d som kaederne Ikea og T Hansen.

Butikkerne fra den svenske discountka­ede saelger kosmetiske varer til personlige pleje og husholdnin­gs- bolig- og haveudstyr til lave priser. Sortimente­t består af varer, som er egen import fra Fjernøsten eller indkøbt via grossister i Europa.

Dollarstor­e åbnede sin første butik i 1999. De seneste år er kaeden vokset eksplosivt og er nu oppe på langt over 100 butikker i Sverige.

Dollarstor­e omsatte i 2020/ 2021 for naesten 4 mia. svenske kr. og havde et overskud på 72 mio. svenske kr.

Vi minder nok lidt om en blanding af Tiger Copenhagen og Harald Nyborg – bare større.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark