Jyllands-Posten

Elgiganten leverer et nyt millionreg­nskab

Elgiganten går ud af seneste regnskabså­r med et overskud på ca. 103 mio. kr. – men uden omsaetning­srekord som de forgangne syv år.

- LUCAS STEVNS WIINGAARD lucas.s.wiingaard@jp.dk

Den populaere butikskaed­e og webshop Elgiganten kan igen i år praesenter­e et regnskab med store sorte tal på bundlinjen.

Selskabets nye regnskab viser nemlig, at Elgiganten i regnskabså­ret 21/22 har haft et overskud på ca. 103 mio. kr efter skat.

Det er selskabets bedste resultat siden 2015 og er en lille stigning på ca. 2 mio. kr. sammenlign­et med sidste år.

Igen i år har Elgiganten også en omsaetning i milliardkl­assen. Elektronik­forhandler­en kan nemlig praesenter­e en omsaetning på ca. 7,1 mia. kr.

Faldende omsaetning

Omsaetning­en er dog ”små” 50 mio. lavere end sidste år, hvilket også gør at selskabet må vinke farvel til dets flotte stimer af nye rekordomsa­etninger, som det ellers har leveret de foregående syv regnskabså­r i traek.

Elgiganten­s egenkapita­l er også faldet en smule i det nye regnskab – fra 365 mio. kr. i 20/21 til 318 mio. kr. i år.

Selskabet annoncered­e tidligere på året, at man trods den usikre tid med inflation, stigende energipris­er og krig i Europa arbejder på at åbne 10 nye varehuse på tvaers af Danmark, så antallet af butikker kommer op på i alt 50.

Nye varehuse på vej

»Vi er her på den lange bane, så derfor kører vi på med flere fysiske varehuse,« fortalte adm. direktør i Elgiganten, Peder Stedal i juni til Finans. Han fornaegted­e dog samtidig ikke tidens usikkerhed­er.

»Vi må da erkende, at varegruppe­r som vores kan vaere udsatte i en tid som denne. Men den danske husholdnin­g er jo i god form på vej ind i denne krise, og heldigvis har vi mange varetyper mellem nødvendigh­eder og mere luksusprae­gede,« sagde han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark