Jyllands-Posten

Frem på scenen

-

let på og overladt til underordne­de, der bare skulle finde de bedste priser i et marked med mange udbydere.

F.eks. er der for tiden kunder, der i lyset af de faldende fragtrater kraever genforhand­ling af kontrakter­ne. Strengt taget kan f.eks. Maersk fastholde kontrakter­ne, men med risikoen for helt at miste kunden kan man vaere tvunget til forhandlin­gsbordet.

AEndret forbrugsmø­nster

I det spil er DSV, der som naevnt lejer sig ind i hos andre operatører, selv en kunde. Som sådan har selskabet gode kort på hånden, anfører

Mikkel Emil Jensen. Historisk har DSV også vist store evner til at tilpasse omkostning­erne til det marked, der nu var.

»Men det aendrer ikke på, at hvis der ikke er nogen varer at flytte på, så kan man heller ikke tjene penge. Vi regner ikke med, at det bliver så slemt, men vi kan få en kombinatio­n af en recession med stigende renter, som suger kraften ud af forbrugern­e, og en normaliser­ing af forbrugsmø­nstret (efter coronaen, red.). Hvis vi endelig begynder at bruge penge igen, vil det formentlig ikke så meget vaere på møbler og teknologi, men mere på service, som f.eks. restaurant­besøg,« forudser Mikkel Emil Jensen.

Endnu en faktor er, at en nedtur i markedet kan bringe små og store logistikse­lskaber i så store problemer, at de er modne til at lade sig opkøbe.

Netop opkøb er fortsat en del af DSV’s strategi, og ledelsen oplyser, at den løbende følger de selskaber, det kunne vaere interessan­t at give et bud på.

DSV fremlaegge­r sit regnskab for 3. kvartal den 24. oktober som en af de første af de store logistikop­eratører.

Der vil givetvis vaere intenst fokus på, hvad direktione­n ved den lejlighed kan fortaelle om udviklinge­n i markedet.

Hvis der ikke er nogen varer at flytte på, så kan man heller ikke tjene penge. MIKKEL EMIL JENSEN, AKTIEANALY­TIKER, SYDBANK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark