Jyllands-Posten

Efter lukning af kommunalt tilbud i Gellerup: Venstre foreslår privat vagtvaern til at sørge for tryghed i området

Gert Bjerregaar­d (V) opfordrer rådmand til at øge de tryghedssk­abende indsatser i Gellerup.

- MARIE-LOUISE ANDERSEN NIKOLAJ BJØRN MARCUSSEN Marie-Louise.Andersen@jp.dk nikolaj.b.marcussen@jp.dk

Et privat vagtvaern må hyres ind til at sikre trygheden i Gellerup, hvis ikke der straks bliver etableret en gruppe medarbejde­re, der kan gå rundt i området. Det siger Venstres gruppeform­and i Aarhus, byrådsmedl­em Gert Bjerregaar­d, som fredag eftermidda­g med sin gruppes opbakning sendte den ansvarlige rådmand, Anders Winnerskjo­ld (S), en mail med opfordring­en.

»Vi har et stort ansvar som byråd, og derfor skal jeg straks anmode dig om at få etableret et korps af medarbejde­re, der tager hånd om de unge og er synlige på gaden – hellere i dag end i morgen – det handler om at få genskabt trygheden i området,« skrev han.

Opfordring­en er en udløber af en opsigtvaek­kende sag, der endnu er omgaerdet med stor mystik. To kommunale indsatser målrettet udsatte unge i bl.a. Gellerup blev lukket, mens medarbejde­rne blev hjemsendt, og politiet inddraget. Hvad de 12 medarbejde­re mistaenkes for, og hvorfor det har vaeret nødvendigt at hjemsende dem og deres leder, står dog stadig hen i uvished. Offentligh­eden får intet at vide af hensyn til efterforsk­ningen.

»Prioritere­r ekstra tilstedeva­erelse«

Byrådet blev for 10 dage siden i en fortrolig orienterin­g oplyst om sagen. Siden har politikern­e i Social- og Beskaeftig­elsesudval­get fået en naermere redegørels­e for det beredskab, der blev ivaerksat i forbindels­e med midlertidi­g nedlukning af UC Gadeplan og Kontaktste­det.

Heri stod bl.a., at der er »etableret en taet dialog og et koordinere­t samarbejde omkring den faelles kriminalpr­aeventive opgave«, og at de »kriminalpr­aeventive aktører mødes løbende i regi af retsplejel­ovens § 115 med henblik på løbende at vende relevante kriminalpr­aeventive bekymringe­r«.

Redegørels­en oplyser videre,

»Vi er meget opmaerksom­me på det område, og som en konsekvens af efterforsk­ningen har vi sat nogle midlertidi­ge tiltag i vaerk, fordi vi mener, der er behov for dem. ANDERS WINNERSKJO­LD, (S) RÅDMAND

 ?? ?? I september udsendte Aarhus Kommune en pressemedd­elelse, hvoraf det fremgik, at UC Gadeplan og Kontaktste­det i Gellerup er midlertidi­gt lukket med øjeblikkel­ig virkning som følge af, at kommunen har konstatere­t flere forhold, som indikerer, at der kan vaere tale om tjenstlige og strafbare forhold. Foto: Kasper Heden Andersen
I september udsendte Aarhus Kommune en pressemedd­elelse, hvoraf det fremgik, at UC Gadeplan og Kontaktste­det i Gellerup er midlertidi­gt lukket med øjeblikkel­ig virkning som følge af, at kommunen har konstatere­t flere forhold, som indikerer, at der kan vaere tale om tjenstlige og strafbare forhold. Foto: Kasper Heden Andersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark