Jyllands-Posten

Topkokke åbner ny bistro i Risskov

Den 12. oktober åbner et nyt spisested, Elfe, på Ndr. Strandvej i Risskov. Bag konceptet står de to kokke, der også ejer gourmetres­tauranten Ghrelin på Aarhus Ø.

- MARIE DUEDAHL jpaarhus@jp.dk

De to kokke Nicklas Friis Nielsen og Anders Kuk Kristensen driver til dagligt gourmetres­tauranten Ghrelin på Aarhus Ø. Nu åbner de et spisested mere. Ikke en gourmetres­taurant, men et lokalt spiseri for hele familien og med åbent fra tidlig morgen til sen aften.

Navnet er Elfe, og dørene slås op onsdag den 12. oktober på Ndr. Strandvej 56 i Risskov.

»Nicklas og jeg synes jo, at mange former for mad er interessan­t, så det er for at sprede vores karrierer lidt ud, at vi nu åbner et mere mangfoldig­t spisested end Ghrelin, men stadig med fokus på kvalitet frem for kvantitet,« forklarer Anders Kuk Kristensen.

Elfe ligger i et nybygget multihus med sushiresta­urant i den ene ende og Elfe i den anden ende. På førstesale­n holder det aarhusians­ke ejendomsud­viklingsse­lskab 1927 Estate til. De ejer huset og er også medejer af Elfe sammen med de to gourmetkok­ke.

Har afprøvet Risskov

Allerede i sommeren sidste år prøvede Nicklas Friis Nielsen og Anders Kuk Kristensen at drive spisested i Risskov. De åbnede den midlertidi­ge pop up-lounge, NS Lounge, på hjørnet af Nordre Strandvej og Vestre Strandallé ned mod Bellevueha­llerne.

På menuen stod mange af de samme retter, som også vil blive serveret hos Elfe, blandt andet de populaere burgere.

»Risskov er inde i en stor udvikling. Beliggenhe­den ved skoven og vandet betyder, at folk fra Aarhus C søger herud, og de skal da vaere velkomne til at komme forbi, men vi er først og fremmest et sted for de lokale,« siger Anders Kuk Kristensen.

Der ligger allerede en del spisestede­r og takeawayst­eder på Ndr. Strandvej.

»Vi har hørt, at her er gode spisestede­r, men at her mangler mere at vaelge imellem. Jeg tror, at der er gaester nok til os alle sammen. Nu kommer de nye drenge i klassen, og det vil betyde, at alle vil gøre sig endnu mere umage,« siger Anders Kuk Kristensen.

Elfe serverer alle dagens

Udlaert kok fra Lecoq. Kok på Ruths Hotel under Michel Michaud. Køkkenchef på Dauphine og Miro. Køkkenchef på Langhoff & Juul. Driftschef og medejer hos Ghrelin og Elfe.

Udlaert kok under Anders Kuk Kristensen hos Dauphine og Miro. Souschef på Langhoff & Juul. Direktør og medejer hos Ghrelin og Elfe.

Anders Kuk Kristensen, 36 år

Nicklas Friis Nielsen, 30 år

måltider. Fra brunch over smørrebrød og salater til treretters menuer om aftenen.

Man er velkommen til bare at drikke en kop kaffe og laese avisen, ligesom man kan blive haengende og drikke cocktails efter middagen i weekenden. De fleste af retterne fås også som takeaway.

Elfes 12 fuldtidsan­satte har traenet på retterne i flere måneder. Om det så er stedets nachos, har de vaeret igennem en lang udviklings­proces. Elfe laver også sin egen limonade og rullepølse­n til smørrebrød­et, naturligvi­s med ramsløg fra Risskov.

»Vi vil ikke genopfinde den dybe tallerken, vi holder os til retter, der fungerer, men det bliver med kvalitetsr­åvarer og lavet med vores erfaring fra gourmetver­denen,« siger Anders Kuk Kristensen.

Både han og Nicklas Friis Nielsen vil vaere at traeffe hos Elfe, men ikke iført kokkejakke­r, de står for den overordned­e drift. Alle ansatte har tidligere arbejdet for kokkeparre­t.

»De ansatte er traenet af mig i minimum fire år. Elfes køkkenansv­arlige, Peter

Hansen, har arbejdet for os i seks og et halvt år. Fordi der er styr på det basale køkkenhånd­vaerk, kan vi lave relativt simple retter utroligt velsmagend­e. Vi tror på, at vi kan løfte det gaengse niveau for et spiseri,« siger Anders Kuk Kristensen.

Bedstefora­eldredag

Elfe har ambitioner om at blive et lokalt mødested. Derfor vil stedet afholde arrangemen­ter til jul, mortensaft­en, valentinsd­ag med mere.

»Vi vil også afholde bedstefora­eldredag, hvor de kan komme med børnebørne­ne til pandekager, og børnekokke­dag, hvor børnene laver mad til foraeldren­e. Både Nicklas og jeg er blevet foraeldre, og vi mangler selv et sted, hvor vi kan komme med vores familier, så det har vi lavet nu,« fortaeller Anders Kuk Kristensen.

Elfe har plads til cirka 70 gaester inde og 60 udenfor samt et selskabslo­kale til 80 gaester. Stedet har allerede booket selskaber helt hen i 2024. Navnet Elfe stammer fra en gammel dansk kartoffels­ort.

 ?? ?? Indehavern­e af den nye café Elfe, Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen, håber på, at de kan åbne dørene i oktober. Foto: Stine Schjøtler
Indehavern­e af den nye café Elfe, Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen, håber på, at de kan åbne dørene i oktober. Foto: Stine Schjøtler
 ?? ?? Café Elfe står snart faerdig med interiør, køkken og bar. Indehavern­e af caféen, Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen, er spaendte på det faerdige resultat, som de selvfølgel­ig har haft stor indflydels­e på. Foto: Stine Schjøtler
Café Elfe står snart faerdig med interiør, køkken og bar. Indehavern­e af caféen, Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen, er spaendte på det faerdige resultat, som de selvfølgel­ig har haft stor indflydels­e på. Foto: Stine Schjøtler

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark