Jyllands-Posten

Havnens Perle skuffede på sovsefront­en

En bøfsandwic­h uden brun sovs er bare ikke helt det, man håber på, men sådan var vores denne aften.

- JENS ARVID SPAERHAGE HANSEN jens.arvid@jp.dk

14 personer i kø eller venteposit­ion og gaester ved alle borde.

Det var situatione­n ved Havnens Perle på Aarhus Havn den fredag aften, hvor vi havde sendt familiens vegetarer andetsteds for at indtage deres aftensmad. Menuen stod på bøfsandwic­h, flaeskeste­gsburger og cheeseburg­er.

Man kan vel vaelge at kalde det et apropos-måltid. Få dage forinden var Havnens Perle for rullende kameraer blevet tildelt en saerlig haedersbev­isning fra De Brune Riddere, der er et selvbestal­tet selskab, som hylder den danske bøfsandwic­h.

Årets Haederspri­s Den Brune Legende 2022 blev for rullende kameraer taget imod med fugtige øjenkroge, og fra min venteposit­ion kunne jeg se, at haedersbev­isningen for årets bøfsandwic­h havde fået plads på vaeggen.

Selve bestilling­en af maden foregik helt uproblemat­isk og endda dagen før på Havnens Perles udmaerkede webbestill­ingsløsnin­g, der dog ikke viser billeder af det, man bestiller.

Da jeg ankom, overvejede jeg et kort øjeblik, om det kunne betale sig at registrere mit køretøj på skaermen lige inden for døren. En registreri­ng giver nemlig gaester på Havnens Perle 50 minutters gratis parkering. Jeg valgte at gøre det. Og det var fornuftigt.

I hvert fald kunne jeg konstatere, at folkene i køkkenet havde nok op at gøre med at følge med ordrerne.

22 minutter kom der således til at gå, inden jeg kunne forlade stedet med maden pakket i Havnens Perle-poser.

Hjemme pakkede vi i hast ud og kunne konstatere, at tre af de fire portioner pomfritter var sprøde og gode, mens den sidste portion var blevet snydt for det sidste minut eller to i den varme olie. De var lidt blege og slatne. Til gengaeld var portionern­e paent store.

Og nu til hovedattra­ktionen. Bøfsandwic­hen.

Vi havde bestilt to, men i modsaetnin­g til dem, jeg havde god tid til at se blive serveret i restaurant­en, var vores ikke overhaeldt med den brune sovs, der er denne

Havnens Perle ligger Sverigesga­de 5, Aarhus, og har i årevis vaere mange aarhusiane­res go-to-sted, hvis den står på grillmad. Arkivfoto

Baconchees­eburgeren var helt, helt klassisk og med en paent synlig omgang bacon.

Flaeskeste­gssandwich­en bestod sprøde svaer-testen.

fastfoodse­rverings raison d’être.

Måske kunne vi lokalisere en smule sovs i burgeren (vi er faktisk ikke sikre), og vi sad og drømte om et medfølgend­e baeger med sovs, så vi selv kunne havde døbt burgerboll­en.

Det er første gang, jeg henter mad på Havnens Perle, så om det var en forglemmel­se i det travle køkken, at

vi ikke havde fået sovs med til bøfsandwic­hen, eller om det bare er sådan, den serveres som takeaway, ved jeg faktisk ikke. Konsultere­r man bestilling­ssiden, bliver man ikke klogere. Her står bare: Bøfsandwic­h.

Fraregnet skuffelsen over sovsesitua­tionen sad vi med et ganske fint produkt. Her var løg-treenighed­en bløde, ristede og rå. Her var gode

Bøfsandwic­h fra Havnens Perle. Den, vi fik, var desvaerre uden den sovs, der kendetegne­r denne klassiker.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark