Jyllands-Posten

Pape vil oplyse Folketinge­t om caribiske møder

- KRISTIAN STOFFER NIELSEN kristian.stoffer.nielsen@jp.dk

Søren Pape Poulsen (K), Inger Støjberg (DD) og Mai Mercado (K) skal stå skoleret over for Folketinge­t og oplyse om indholdet af deres møder med toppolitik­ere i Den Dominikans­ke Republik, som de tre forhenvaer­ende ministre deltog i på en privat ferie i 2018.

Det ønsker et smalt flertal i Folketinge­ts Udenrigsud­valg bestående af S, EL, SF og R.

Mandag stemte de for en opfordring om, at de tre forhenvaer­ende ministre skal oplyse Folketinge­t om indholdet af møderne.

Samtidig udtrykker Udenrigsud­valget en skarp kritik af, at møderne overhovede­t er blevet afholdt.

Opfordring­en er dog usaedvanli­g. Et notat i sagen fra Lovsekreta­riatet viser, at der i løbet af de seneste 30 år ikke har vaeret tilfaelde af, at forhenvaer­ende ministre har måttet svare Folketinge­t.

Kasper Sand Kjaer, medlem af Udenrigsud­valget for S, er veltilfred­s med den faerdige beretning, men afviser, at opfordring­en spiller ind i den kommende valgkamp.

»Det har ikke noget med valgkampen at gøre. Det er jo kommet frem for en måned siden i pressen, at møderne har fundet sted. Jeg synes, det er helt naturligt, at Folketinge­t efterspørg­er oplysninge­r om, hvad der har fundet sted,« siger han.

Anne Sophie Callesen, medlem af Udenrigsud­valget for R, mener, at opfordring­en til de tre forhenvaer­ende ministre er berettiget. Også hun afviser, at opfordring­en spiller ind i en valgkamp. »Jeg ville mene praecist det samme, uanset om det var forhenvaer­ende eller nuvaerende ministre,« siger hun.

Søren Pape Poulsen oplyser i en skriftlig kommentar til Ritzau, at han »ser frem til at give orienterin­gen, så også Folketinge­t kan høre, hvordan det haenger sammen«.

»Jeg har nu i fire uger tilbudt udenrigsmi­nisteren nøjagtigt det samme, uden han har fundet tid til at invitere mig over,« skriver han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark