Jyllands-Posten

Den britiske regering opgiver skattelett­elser for de rigeste

Truss-regeringen foretager en kovending i skattefors­lag.

-

Den britiske regering aendrer en udskaeldt plan om skattelett­elser for de briter, som har de højeste indtaegter.

Det sker, efter at forslaget har udløst staerk kritik i det konservati­ve regeringsp­arti.

Finansmini­ster Kwasi Kwarteng sagde mandag, at »vi har lyttet til kritikken«.

»Jeg har forstået, at det var et kontrovers­ielt udspil,« sagde han og afviste, at det var sket fejl.

»Jeg erkender, at forslaget om nedsaettel­se af topskat tiltrak sig enorm opmaerksom­hed og fjernede opmaerksom­heden fra helheden i det gode udspil,« sagde han.

Til et spørgsmål fra BBC om, hvorvidt han havde overvejet at traede tilbage, svarede Kwarteng:

»Nej, overhovede­t ikke.« Finansmini­steren sagde, at regeringen med aendringen kan fokusere mere på gennemføre­lsen af de øvrige dele af pakken med reformer.

Kwarteng sendte chokbølger gennem de finansiell­e markeder, da han i sidste måned lancerede en plan for et minibudget med saenkede skatter. Heriblandt en nedsaettel­se af marginalsk­atten for de rigeste. Den skulle ifølge planen saettes ned fra 45 pct. til 40 pct.

Optakt til partikongr­es

Meddelelse­n om de aendrede planer kom, før Kwarteng senere mandag skulle tale om den nye regerings økonomiske politik på de konservati­ves kongres i Birmingham.

Den britiske premiermin­ister, Liz Truss, har nu fokus på »at opbygge en økonomi med høj vaekst, hvor de offentlige serviceyde­lser bliver i verdenskla­sse, hvor lønningern­e går op, og hvor der skabes nye muligheder over hele landet«. Det sagde hun i en kommentar.

Truss sagde i et interview med BBC søndag, at hun skulle have gjort mere for at forberede lanceringe­n af hendes regerings omstridte plan for at skabe økonomisk vaekst. Hun erkendte også, at hun skulle have forsøgt at minimere reaktioner­ne på de finansiell­e markeder.

Premiermin­isteren gjorde det dog samtidig klart, at hun står ved hovedpunkt­erne i regeringen­s nye plan.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark