Jyllands-Posten

FCN indtager førsteplad­sen efter overbevise­nde sejr

Forskellen på holdene i første halvleg blev afgørende i topopgøret.

- JOAKIM BØJGAARD FRANDSEN joakim.b.frandsen@jp.dk

Det eneste der ikke lugtede af topbrag i kampen mellem FC Nordsjaell­and og Randers FC, var de halvtomme tribuner i Farum, der dannede ramme om mandagens opgør.

De to klubber befinder sig noget overrasken­de i den absolutte top i landets bedste raekke, hvor de inden opgøret delte Superligae­ns to øverste pladser mellem sig – det endda på trods af at have spillet en kamp faerre end konkurrent­erne.

Inden landsholds­pausen kom begge hold fra fine stimer, hvor Randers FC fortsat var raekkens eneste ubesejrede hold, mens hjemmehold­et fra FC Nordsjaell­and kun havde tabt en af de seneste fire kampe. Derfor var der også lagt op til underholdn­ing for de fremmødte fans – og det skulle de bogstaveli­gt talt for fra første minut.

Gabende huller

Her tog hjemmehold­et ellers så stabile Randers FC på sengen, da Ernest Nuamah efter 13 sekunder opsamlede en løs bold fra Randers-målmand Patrick Carlgren. 1-0.

1-0 blev fordoblet til 2-0 efter 8 minutter, da Andreas

Schjelderu­p gjorde ondt vaerre – og pludselig mindede Superligae­ns betondefen­siv mest om en utaet kaelder, hvor vandet fossede ind.

Randers FC fik dog sat prop i spraekkern­e, og kunne gå til pause bagud 0-2. Her foretog Thomas Thomasberg to aendringer i bestraebel­serne på at aendre en kedelig statistik. Man skal nemlig syv år tilbage i tiden for at finde seneste Randers-sejr over FC Nordsjaell­ands unge drenge.

Nyt kaempesalg?

Her har saerligt Nuamah og Schjelderu­p imponeret med syv og otte involverin­ger i mål i saesonen. Førstnaevn­te er lige kommet op fra talentfabr­ikken Right To Dream, og det er muligt, at han skriver sig ind i raekken af ghanesiske spillere som Sulemana og Kudus, der tidligere er solgt for historiske beløb.

Schjelderu­p var dog ikke faerdig i dag og med et kanonmål i 77. minut gjorde han det til 3-0, inden Babayan reducede til 3-1 i slutfasen.

Med sejren erobrede FC Nordsjaell­and førsteplad­sen, inden klubben lørdag gaester FC København.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark