Jyllands-Posten

C25 tog en rutscheban­etur med Ørsted i toppen

-

Bankerne var mandag de helt store tabere, efter at urolighede­r omkring Credit Suisse praegede sektoren på europaeisk plan.

For det danske C25-indeks stod det slemt til mandag formiddag, men op mod udgivelsen af ISM-tallet for industrise­ktoren i USA klokken 16 vendte det danske marked fra minus 1,4 pct. til endeligt plus på 1,55 pct. i 1.461,43 .

»Det er et temmelig nervøst marked i øjeblikket, som hurtigt kan aendre sig,« siger Martin Munk, som er seniorakti­erådgiver hos Jyske Bank, til MarketWire.

ISM-tallet for industrise­ktoren på 50,9 skuffede analytiker­ne, som ifølge Bloomberg havde forventet 52,0.

Men det skuffende tal har alt andet lige vist sig at puste luft i det danske markedet, da renterne faldt umiddelbar­t efter.

»Skulle indekset aftage kraftigt, kan det presse renterne ned,« lød den umiddelbar­e vurdering i morgenanal­ysen fra Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkon­om hos Sydbank.

Tidligere på dagen mandag stod det så galt til for de danske banker, at flere af dem lå i bunden af det paneuropae­iske indeks Stoxx 600.

Jyske Bank stod til at vaere den største taber i Europa. Tendensen vendte sig dog mod slutningen af dagen.

»Bankerne havde det svaert, men de kom igen ovenpå uroen med Credit Suisse,« siger Martin Munk.

Jyske Bank lukkede med et fald på 1,6 pct. og Danske Bank tabte 1,3 pct.

Energien steg

Energisekt­oren på det europaeisk­e indeks Stoxx 600 steg 3,2 pct., og det nød Ørsted godt af.

»Det ligner en sektorbeva­egelse, som Ørsted ryger ind under der. Der er generelt positiv stemning indenfor forsyning og energi,« siger Martin Munk.

Aktien lukkede i toppen af C25 med en stigning på 6,9 pct.

GN, som er faldet markant siden den 27. september, endte i bunden af eliteindek­set uden virksomhed­sspecifikt nyt, men som ifølge seniorakti­erådgivere­n traekkes ned af et negativt marked.

»GN står overfor en meget vanskelig markedssit­uation i øjeblikket med aftagende efterspørg­sel efter deres produkter isaer inden for gaming, siger Martin Munk

Aktien faldt 2,7 pct. Luftfartss­elskabet SAS faldt 13,2 pct. efter et saenket kursmål hos britiske HSBC og generelt vanskelige fremtidsud­sigter.

HSBC saenkede ifølge data fra Bloomberg News sit kursmål til 11 øre fra 12 øre, og anbefaling­en er fortsat i negativt terraen på "reducer".

AEndringen kom, efter at SAS fredag luftede finansiell­e forventnin­ger til de kommende år.

Luftfartss­elskabet venter et underskud før skat på cirka 8 mia. svenske kr. i 2021/22 og et underskud på 4-5 mia. svenske kr. det følgende år.I 2023/24 venter SAS at have sorte tal på posten.

/MarketWire

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark