Jyllands-Posten

Hun er den første kvinde, som når toppen i bankens 103-årige historie

Gry Bandholm er blevet forfremmet til direktione­n i Arbejderne­s Landsbank. Det var på tide, at der kom en kvinde med, mener hun.

- KRISTOFFER BRAHM kristoffer.brahm@finans.dk

Det var med Thorvald Stauning som formand for repraesent­antskabet, at Arbejderne­s Landsbank i juni 1919 blev etableret kort efter afslutning­en af Første Verdenskri­g. Her 103 år senere har banken fået sit første kvindelige direktions­medlem.

Den 1. oktober indtrådte den 49-årige Gry Bandholm i direktione­n som bankdirekt­ør. Hun har vaeret ansat i banken siden 2011. Senest som vicedirekt­ør og risikoansv­arlig for hele koncernen.

»Jeg er glad for og stolt over at blive en del af direktione­n. Men det er også på tide, at der kommer en kvinde med,« siger Gry Bandholm.

»Inden for de seneste år er der heldigvis kommet mere fokus på at have en diversific­eret ledelse, hvilket taeller som et stort plus i min bog.«

I direktione­n har hun ansvar for de interne støttefunk­tioner så som jura, regulering, risiko, dataanalys­e og bestyrelse­s- og direktions­sekretaria­tet.

Hun glaeder sig til arbejdet på bankens øverste niveau og håber, at hun kan inspirere andre kvinder til at gå samme vej.

»Det med kvinder og ledelse er et strukturel­t problem, men jeg er glad for, at vi nu har taget hul på debatten,« siger Gry Bandholm, der er vant til lange seje traek.

Som aktiv triatlet har hun gennemført mere end 30 maratonløb og fem ironman.

Mindre tid til ekstremspo­rt

To af dem var på Hawaii, hvor der holdes VM, og hvor man skal kvalificer­e sig som en af de bedste i sin aldersgrup­pe for at komme med. Hun gennemført­e senest en ironman på Hawaii i 2018.

»Det var vildt at vaere en del af det,« siger Gry Bandholm.

»Hawaii er stedet, man straeber efter, hvis man har ambitioner inden for ironman. Det ultimative sted for det er et barskt klima med en høj luftfugtig­hed og masser af varme og vind,« lyder det om fritidsint­eressen, der indbefatte­r at svømme 3,862 km, cykle 180 km og løbe 42,195 km.

Arbejdet kraever efterhånde­n så meget tid, at der er droslet ned for ekstremspo­rten. Men hun cykler stadig blandt andet de 30 km fra hjemmet i Allerød til kontoret i centrum af København og hjem igen. Hun løber også jaevnligt i skovene omkring Allerød.

»Derudover prøver jeg at løbe i hvert fald et maratonløb om året for lige at holde formen,« siger Gry Bandholm, der er gift med Nikolaj Anker-Møller, og de har en søn på 16 år.

Hun er vokset op i Hillerød og blev i 2000 cand. merc. mat. fra Copenhagen Business School. Det er en økonomiudd­annelse med stor vaegt på matematik.

Det første job var i Finanstils­ynet, hvor hun holdt øje med de store banker og var med i EU-arbejdet om indførslen af nye kapitalkra­vmodeller. Det gav en god og bred indsigt i finanssekt­oren, og det var en spaendende tid på bagkanten af itboblen.

Det naeste job var i BRFkredit, hvor hun var med til at indføre en avanceret kreditmode­l. Nu bruger de største finansiell­e virksomhed­er den slags modeller, men BRFkredit var blandt de første til at gå den vej.

Barsel og banksektor

En barselsper­iode med sønnen, der blev født i 2006, førte til, at hun skiftede til banksektor­en. Først var det HSH Nordbank. Dernaest blev det DNB Nord, et joint venture mellem norske DNB og tyske Nord LB.

Da det danske holdingsel­skab lukkede, og aktivitete­rne flyttede til Norge, besluttede Gry Bandholm at finde nye veje. Hun faldt over et analytiker­job i Arbejderne­s Landsbank og søgte stillingen, som gik ud på at styrke og udvikle kreditstyr­ingsvaerkt­øjer i banken. Alt det, hun havde arbejdet med, siden hun blev faerdig på CBS.

Hun fik jobbet og har vaeret i Arbejderne­s Landsbank siden.

 ?? ?? Gry Bandholm fik for en halv snes år siden et analytiker­job i Arbejderne­s Landsbank, hvor hun har vaeret siden.
Foto: Nicolai Lorenzen
Gry Bandholm fik for en halv snes år siden et analytiker­job i Arbejderne­s Landsbank, hvor hun har vaeret siden. Foto: Nicolai Lorenzen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark