Jyllands-Posten

Klaus Wehage fra Amager laerer virksomhed­er at taenke globalt

Gennem den seneste halve snes år har 40årige Klaus Wehage arbejdet og drevet virksomhed i Silicon Valley. Her laerer han virksomhed­er at taenke internatio­nalt.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Når man taenker på store og succesfuld­e virksomhed­er som Microsoft, Apple, Google samt Amazon, kan det undre, at det er en dansker, der skal laere amerikaner­ne at taenke globalt. Ikke desto mindre er det tilfaeldet for 40-årige Klaus Wehage, der gennem de seneste 10 år har vaeret en del af såvel opstartsso­m techmiljøe­t i Silicon Valley i Californie­n.

I hans øjne er mange amerikansk­e virksomhed­er i virkelighe­den det, man kalder hjemmefødn­inge.

»Man kan selvfølgel­ig ikke generalise­re, men mange virksomhed­er ser først på hjemmemark­edet og har svaert ved at taenke internatio­nalt samt globalt. Det hjaelper vi dem med. Vi arbejder dog ikke kun med amerikansk­e virksomhed­er, og gennem årene har jeg gennem min virksomhed, 10X Innovation Lab, supportere­t mere end 1.500 opstartsvi­rksomheder fra hele verden,« forklarer Klaus Wehage, der i dag er amerikansk gift og har to sønner på tre og fem år.

MBA i San Francisco

Lige siden han var ung, har han vaeret fascineret af den internatio­nale forretning­sverden, så studier i Business Language and Culture ved CBS i København var en god ballast for ham, da han satte kursen mod udlandet.

Blandt andet arbejdede han en tid for Carlsberg i Vietnam, hvor han med base i Hanoi hjalp bryggerigi­ganten med at lancere nye produktstr­ategier.

En periode var han derefter hjemme i Danmark.

»Men jeg kunne maerke, at jeg skulle ud igen, og jeg søgte derfor ind på Hult Internatio­nal Business School i San Francisco, hvor jeg tog en MBA i Internatio­nal Business for at rette mit fokus mod innovation og ivaerksaet­teri,« forklarer Klaus Wehage.

Siden blev han ansat i nonprofit organisati­onen Silicon Valley Forum som Business Developmen­t Manager, hvor han arbejdede med det lokale økosystem i Silicon Valley.

Erfaringen fra de mange accelerato­rprogramme­r gav ham for godt fire år siden modet på at starte egen virksomhed i det amerikansk­e. Det gjorde han sammen med den amerikansk­e medstifter Aaron Mcdaniel, der er en del af fakultetet på Berkeley’s Haas School of Business, hvor han underviser i entreprene­urship.

Det burde vaere et godt afsaet for det videre arbejde med innovation og ivaerksaet­teri.

»Det har det bestemt også vaeret, og man kan vel sige, jeg tog min egen medicin, da jeg for godt fire år siden selv startede en accelerato­rvirksomhe­d, der i dag arbejder globalt,« siger Klaus Wehage og fortsaette­r:

»Problemet for mange virksomhed­er – store som små – er nemlig, at de laver de samme fejltagels­er igen og igen. Blandt andet forstår de ikke at hyre de rigtige folk til at håndtere den internatio­nale ekspansion.«

Problemet for mange virksomhed­er er, at de laver de samme fejltagels­er igen og igen. KLAUS WEHAGE

Det rette mindset

Det handler nemlig ikke kun om at vaere innovativ samt at have nogle interessan­te produkter eller ydelser. Det er faktisk endnu vigtigere at have den rette tilgang til de

 ?? ?? Gennem en halv snes år har Klaus Wehage (forrest) bog er blevet en Wall arbejdet med innovation og ivaerksaet­teri i Silicon
Street Journal Bestseller.
Foto: Privat Valley. Hans
Gennem en halv snes år har Klaus Wehage (forrest) bog er blevet en Wall arbejdet med innovation og ivaerksaet­teri i Silicon Street Journal Bestseller. Foto: Privat Valley. Hans

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark