Jyllands-Posten

Familierne­s økonomi skal have langt større fokus

- MONA JUUL MF, erhvervsor­dfører (K)

Der haenger sorte skyer over dansk økonomi. Inflatione­n buldrer gennem det danske samfund, og priserne på helt almindelig­e dagligvare­r tordner i vejret. Oveni det kan danske virksomhed­er ikke skaffe arbejdskra­ft, og vi går glip af milliardin­dtaegter i statskasse­n, fordi erhvervsli­vet må takke nej til ordre. Ifølge Handelsban­ken ser vi ind i en recession. Det kalder på politisk handling, hvor vi saetter fokus på økonomien. For hvis der er ikke styr på noget så grundlaegg­ende, så smuldrer alle ellers gode ambitioner på andre vigtige områder.

For mig er der to vigtige pejlemaerk­er. Det skal kunne betale sig at arbejde, og det er grundlaegg­ende urimeligt, at staten tager så meget af ens løn. Ja tak, til faelleskas­se. Men den behøver naeppe vaere verdens største.

Vi har de seneste tre år set, at 9 af 10 indkomstgr­upper er blevet fattigere som følge af regeringen­s mere end 40 skattestig­ninger. Det presser familierne hårdt, og det presser ekstra hårdt, når inflatione­n rammer oveni.

Derfor har vi fremlagt en fuldt finansiere­t skatteplan, der mod 2030 vil lette skatte og afgifter for omkring 40 mia. kr.

Med vores plan vil Danmarks velstand samtidig blive 50 mia. kr. højere, og vi øger arbejdsudb­uddet med 55.000 personer. På den måde fremtidssi­krer vi dansk økonomi. Og vi kan gøre det, mens vi prioritere­r kernevelfa­erd som sundhed og aeldre. Andre steder holder vi igen, fordi det er vi nødt til. Praecis lige som du og virksomhed­er og organisati­oner er nødt til.

Planen vil også gøre det langt billigere at vaere dansker. Vi vil saenke elafgiften - permanent - vi vil saenke skatten for alle i arbejde, og vi vil fjerne en lang raekke afgifter på bl.a. fødevarer.

Vores plan vil give de mange hårdtarbej­dende østjyder langt flere

Vi vil saenke elafgiften - permanent - vi vil saenke skatten for alle i arbejde, og vi vil fjerne en lang raekke afgifter på bl.a. fødevarer.

penge mellem haenderne. En såkaldt arbejderfa­milie vil kunne beholde 11.200 kr. mere om året, og en funktionae­rfamilie vil beholde 13.200 kr. mere om året.

Den plan kaemper jeg for. For at

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark