Jyllands-Posten

Løkke fortryder sin udmelding i voldssag mod Papes ekskaerest­e

-

Lars Løkke Rasmussen fortryder, at han som statsminis­ter i 2018 erklaerede sig »rystet« over en »hadforbryd­else« mod De Konservati­ves formand Søren Pape Poulsens ekskaerest­e.

»Man kan sige, som sagen forløb, og med den dom, der faldt, så var der ikke tale om en hadforbryd­else. Derfor skulle jeg selvfølgel­ig ikke have skrevet det, jeg skrev,« siger Lars Løkke.

Flere eksperter siger til Politiken tirsdag, at ytringer fra flere toppolitik­ere kan have påvirket gangen i sagen mod en slovakisk skatteadvo­kat, som overfaldt Josue Medina Vazquez og senere blev dømt for vold.

En af dem er politifors­ker og kriminolog på Lunds Universite­t David Sausdal.

»Det er generelt uklaedelig­t, at siddende parlamenta­rikere, statsminis­teren og justitsmin­isteren går ud og på den måde praeger debatten og en potentiel dom ved at give deres syn på sagen,« siger han til Politiken.

Avisen gennemgår på baggrund af flere interview og en ny videooptag­else forløbet på LA Bar i København.

Ifølge Politiken skulle en optagelse vise, at betjente på stedet ville afslutte sagen med at give slovakken en bøde. Men i stedet endte han med at sidde varetaegts­faengslet i 50 dage. Eksperter peger på, at forløbet har vaeret saerdeles usaedvanli­gt. David Sausdal vurderer, at forløbet tyder på indblandin­g fra højere oppe i systemet.

Lars Løkke Rasmussen afviser, at han eller Statsminis­teriet havde nogen form for indblandin­g i sagen.

Også finansmini­ster Nicolai Wammen erklaerede støtte til Pape og Josue Medina Vazquez i situatione­n, ligesom Pape selv skrev om sagen på sociale medier.

»Da jeg skrev det, var det, fordi jeg var overbevist om det,« siger Løkke og tilføjer, at han clearede det med Søren Pape, hvilket, tilføjer han, stadig fremgår af hans sms-tråd på telefonen.

»Det stod klart for mig i situatione­n, at det var det, der var tale om. Jeg synes i situatione­n, at det var maerkeligt – også med den homofobi, der trods alt stikker sit faele ansigt op nogle steder – ikke lige at markere det,« siger Løkke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark