Jyllands-Posten

Brøndby IF bliver frataget udebaneafs­nit resten af året

Ballade ved Viborgkamp koster Brøndbys fans retten til at samles på saerlige tribuneafs­nit til udekampe.

-

Fans af superligak­lubben Brøndby IF får ikke mulighed for at samle sig på saerlige tribuneafs­nit til udekampene i resten af 2022.

Som straf for ballade i forbindels­e med en kamp mod Viborg den 18. september har Fodboldens Disciplina­erinstans frataget Brøndby retten til udebaneafs­nit resten af efteråret. Samtidig får klubben en bøde på 400.000 kroner.

Efter opgøret mellem Viborg og Brøndby indberette­de kampens dommer, at der var blevet affyret store maengder pyroteknik fra afsnittet med Brøndby-fans.

Noget af fyrvaerker­iet blev kastet ind på banen, ligesom der blev braendt hul i sikkerheds­nettet, der er ophaengt mellem udebaneafs­nittet og banen.

I sin afgørelse påpeger disciplina­erinstanse­n, at video og billeder viser »alvorlige og voldsomme episoder« ved indgangen til Brøndbys tilskueraf­snit:

»Personer med tilhørsfor­hold til Brøndby IF angreb både vagter og politiet ad to omgange, hvorved det lykkedes at få befriet to personer, der havde medbragt pyroteknis­ke artikler, og som derfor var tilbagehol­dt,« hedder det.

Afgørelsen betyder, at Brøndby-fans ikke får tildelt stadionafs­nit til superligau­dekampene mod Randers FC, AGF og OB. Det samme gaelder til pokalkampe­n mod Aarhus Fremad den 19. oktober.

Et lavpunkt

Brøndbys administre­rende direktør, Ole Palmå, kalder på klubbens hjemmeside øjeblikket for »et af de absolutte lavpunkter i vores faelles historie«.

»De få har ødelagt det for alle os andre. For medfans. For spillerne. Opførslen fra en gruppe af individer betyder nu, at medfans og klubben bliver voldsomt straffet. Klubben, spillerne og medfans har gentagne gange vaeret ude med klokkeklar­e udmeldinge­r om, at sådan en opførsel må og skal stoppe, men desvaerre har man sat sig selv over klubben,« lyder det fra Palmå.

Forundring i Randers

I Randers, der tager imod Brøndby på søndag, er man aergerlige og forundrede over beslutning­en, men mest af alt timingen af den, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen til klubbens hjemmeside.

»Vi forstår godt, at der skal vaere konsekvens­er ved det, der er foregået, men det er helt absurd, at vi ikke får det direkte at vide, men i stedet skal informeres om det via medierne. Det er vildt at komme med en melding med så kort varsel,« siger han.

Han peger på, at der nu er risiko for, at Brøndby-fans ønsker at købe billetter til hjemmehold­ets afsnit.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark