Jyllands-Posten

Din polariseri­ng er udansk, Støjberg

-

Hendes designerkj­oler fejer gang på gang hen over de bonede gulve, som hun har så stor aversion imod, men det ser ud, som om hun nyder det, mens hun smilende stiller sig i positur foran fotografer­nes hungrende linser, uden nogen forholder hende til den åbenlyse dobbeltmor­al.

Hun erklaerer sig som en af folket, som folk er flest. Hun er selv en del af den elite, som hun harcelerer imod.

Almindelig­e mennesker med en faengselsd­om bag sig vil umiddelbar­t efter afsoning have lidt svaert ved at få arbejde i den branche, som forbrydels­en er begået i. Men hun udtaler frejdigt, at hun ikke angrer noget som helst, fordi hun i egen forståelse havde ret til at udøve den gerning.

Hun tror, alle ved, hvad hun står for, og behøver ikke at have en politik, der udmønter sig i mere end et par fraser. Ja, vi ved, hvad hun står for: dobbeltmor­al, lovbrud, trumpisme, løgn, undviger spørgsmål, der vil afsløre hendes tomhed. Hun splitter Danmark og baerer benzin til bålet ved udokumente­ret at dele landet op. Hun bruger en retorik, som ikke hører hjemme i dansk politik.

»Regeringsk­ontorerne er blevet en sump af magt, der langsomt, men sikkert, aeder dansk demokrati. Og det skal vaere slut nu,« sagde hun til en traktordem­onstration 21/11 2020. Det er som at høre Trump og Putin.

Hun er, som folk er flest. Hold mig udenfor, Inger Støjberg. Hvorfor er der ikke nogle journalist­er, der går seriøst til hende; mange går ellers ikke af vejen for noget, når det gaelder andre. Under en fernis af forfulgt uskyldighe­d er hun fake news. Hun er nøgen som kejseren i de nye klaeder, og mange er forført af hendes populistis­ke snak.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark