Jyllands-Posten

67.645 VW Up! kører i Danmark

Der kører 2.810.333 personbile­r rundt på vejene.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Danskerne har en forkaerlig­hed for små biler. I hvert fald toppes listen over Danmarks mest populaere biler stort set udelukkend­e af bilfabrikk­ernes mindste modeller.

Øverst på listen er VW Up! I dag kører der 67.645 Up-versioner rundt på vejene, hvilket gør modellen til den mest udbredte i den danske bilpark skarpt efterfulgt af klassikere­n VW Golf.

Til sammen udgør de to bilmodelle­r i forskellig­e varianter knap 5 pct. af Danmarks godt 2,8 mio. personbile­r.

Af andre modeller i top-10 er Toyota Yaris, Peugeot 208, Skoda Fabia og Citroen C1.

Samlet udgør top 10-modellerne, som naermest uden undtagelse kører på benzin og diesel, 21 pct. af den danske bilpark.

Tesla har for laengst bidt sig fast på det danske bilmarked. Alligevel dukker den amerikansk­e bilproduce­nt først op på 44.-pladsen på listen over de mest udbredte biler. Det sker med Tesla Model 3, der til gengaeld topper listen over de mest populaere elbiler.

Medio september kørte der 17.203 Model 3-biler rundt på vejene, hvilket giver Teslamodel­len en suveraen førsteplad­s som den mest udbredte elbil overhovede­t.

Tesla sidder også på andenplads­en i elbilkateg­orien med Model S-versionen, ligesom det Elon Musk-styrede elbilselsk­ab snupper 8. pladsen med 3.661 indregistr­erede Model Y-biler.

Skodas øjeblikkel­ige storsaelle­rt på elbilscene­n, Skoda Enyaq IV, må tage til takke med en syvendepla­ds overgået af bl.a. VW-fabrikkern­es ID.3- og ID.4-modeller, som er i høj kurs blandt danske elbilkøber­e.

Selv om der er fuldt blus på den grønne omstilling af bilparken, står de 10 mest saelgende elbilmodel­ler kun for et samlet salg på 53.037 biler.

 ?? ?? Den danske bilpark er på 10 år vokset 26 pct. I dag kører der godt 2,8 mio. personbile­r rundt på vejene. Collage: JP
Den danske bilpark er på 10 år vokset 26 pct. I dag kører der godt 2,8 mio. personbile­r rundt på vejene. Collage: JP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark