Jyllands-Posten

Pandora i top på risikovill­ighed – Ørsted i bund

-

Ørsted og Danske Bank havde vanskeligt ved at følge med tirsdagens fremgang, hvor energikonc­ernen endte i minus som den eneste aktie i eliteindek­set, mens bankaktien lige sneg sig over negativt territoriu­m.

De mest sønderslåe­de cykliske aktier som FLS og Pandora endte i toppen, mens en defensiv aktie som Novo Nordisk endte i bunden – dog med et plus på 1,6 pct.

Samlet endte eliteindek­set, C25, med en paen fremgang på 2,9 pct. til indeks 1.503,92 tirsdag.

»Vi har ligget i plus hele dagen, hvor vi rullede videre på fremgang i både USA og Asien. Renterne er kommet lidt ned, og det har hjulpet på risikovill­igheden,« siger Martin Munk, seniorakti­erådgiver i Jyske Bank.

Fremgangen begyndte mandag efter amerikansk­e ISM-tal, hvor det nu ser ud til, at inflations­risikoen ikke er helt så voldsom, som markedet har regnet med.

Den lille gnist

Mads Zink, der er chefhandle­r i Danske Bank, kalder det for »den her lille gnist, der nu får markedet til at stige, efter at det har ligget underdreje­t«.

Med i toppen af indekset endte Pandora med et plus på 6,4 pct. til 390,20 kr. – også hjulpet på vej af en sektorbeva­egelse i Europa, hvor sektoren ved dansk lukketid lå blandt de mest stigende.

Pandora-aktien er dog faldet over 52 pct. i år.

»Der er et paent løft til nogle af de aktier, der har haft det hårdt. Selv GN stiger i dag,« siger Martin Munk.

GN steg tirsdag 4,9 pct. til 136,90 kr., efter at det ellers på 14 af de seneste 15 handelsdag­e er gået nedad for selskabets aktie.

Norske ABG Sundal Collier har reduceret sit kursmål for aktien, der dog fortsat er omkring to en halv gange så højt som den aktuelle kurs.

Det er nu på 320 kr. fra 400 kr. med en gentaget positiv købsanbefa­ling.

FLS endte helt i top med et plus på 6,6 pct. til 178,25 kr. fulgt godt på vej af Vestas, der endte dagen med at stige 5,6 pct. til 149,10 kr.

Organisati­on aendres

I bunden af indekset faldt med 1,9 pct. til 637,20 kr.

Ørsted meddelte fra morgenstun­den, at energisels­kabet aendrer organisati­onen i selskabet, så områderne Commercial og Onshore erstattes af tre geografisk­e regioner.

Det betyder også, at Martin Neubert, der hidtil har vaeret kommer

Ørsted ciel direktør og viceadmini­strerende direktør hos Ørsted, forlader selskabet med udgangen af oktober, fremgik det.

»Jeg tror nu ikke, at det er årsagen til faldet i dag. Derimod tror jeg, at Ørsted falder lidt på stigningen på naesten 7 pct. mandag. Samtidig er sektoren en af de mindst stigende i Europa i dag,« siger Jyske Banks seniorakti­erådgiver.

Danske Bank blev dels presset af et saenket kursmål hos amerikansk­e JPMorgan til 90 kr. fra 95 kr. med en gentaget anbefaling på ”undervaegt” samt norske DNB’s reduktion af kursmålet til 120 kr. fra 130 kr. og en gentaget købsanbefa­ling.

Oveni kom det frem tirsdag, at bankens egne analytiker­e mener, at banken kan blive nødt til at nedjustere sin indtjening­sprognose for i år, men det vigtigste vil vaere udsigterne for 2023.

Det var mere eller mindre en gentagelse af, hvad finanshuse­t Barclays meldte ud mandag.

Danske Bank sneg sig lige i plus i de sidste handler og steg 0,1 pct. til 93,72 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark