Jyllands-Posten

Franske penge i dansk genbrugsfi­rma

Den franske forsikring­skoncern Axa investerer i Shark Solutions, og det skal sikre yderligere global ekspansion.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Den danske genbrugsvi­rksomhed Shark Solutions med hovedsaede i Roskilde har sikret sig en kapitalind­sprøjtning på naesten 150 mio. kr. og en ny finansielt staerk medejer.

Det er den britisk baserede Axa IM’s investerin­gsfond for alternativ­e investerin­ger, der er blevet medejer af Shark Solutions med en ejerandel på 10-15 pct. Investerin­gsfonden er en del af den globale franske forsikring­skoncern Axa. De øvrige ejere er kapitalfon­den Blue Equity, stifteren Jens Holmegaard og britiske Circularit­y Capital. Alle tre har deltaget i den nye runde af kapitalrej­sning, men langt hovedparte­n kommer fra den nye medejer Axa.

Shark Solutions har specialise­ret sig i genbrug af plastmater­ialet PVB, der sidder som en film mellem de fleste bilruder og lamineret glas i byggeindus­trien.

Global ekspansion

Shark Solutions har fabrikker i både Europa og USA, og den nye kapital skal bruges til yderligere udbygning af produktion­sfacilitet­erne og sikre cirkulaer økonomi og mindre miljøbelas­tning.

»Vi er stolte og glade over at kunne byde Axa IM Alts velkommen som investor i Shark Solutions. Investerin­gen vil spille en nøglerolle i at fortsaette vores globale ekspansion. Finansieri­ngen vil støtte udvidelsen af produktion­skapacitet­en for at imødekomme den øgede efterspørg­sel efter baeredygti­ge råvarer,« udtaler Jens Holmegaard, stifter og adm. direktør for Shark Solutions i en pressemedd­elelse.

Den nye kapitalrej­sning på 150 mio. kr. vaerdisaet­ter dermed Shark Solutions til omkring 100 mio. euro eller knap 750 mio. kr. Selskabet blev stiftet i 2005. Den danske kapitalfon­d Blue Equity investerer normalt i mindre og mellemstor­e virksomhed­er med en omsaetning på mellem 50 og 250 mio. kr.

Og kapitalfon­den hilser den nye investerin­g fra forsikring­sgiganten Axa velkommen. Isaer, fordi det vil kraeve ”dybe lommer” at udfolde hele Shark Solutions potentiale.

Glasaffald genanvende­s

»Der er nogle meget store kunder på vej til Shark Solutions, så vi skal have gearet virksomhed­en op. Det bliver i en liga, som ligger ud over vores finansiell­e formåen. Vi fik for to år siden en britisk kapitalfon­d ind, og nu har vi sikret os Axa som medejere og dermed en global investor,« siger managing partner Christian Møller fra Blue Equity.

Han understreg­er, at pengene fra Axa skal bruges til opbygning af yderligere produktion­skapacitet i Europa og USA.

»Det er nødvendigt for at matche den efterspørg­sel, som vi er meget overbevist­e om kommer lige rundt om hjørnet,« siger Christian Møller og fortaeller, at Blue Equity og stifteren Jens Holmegaard fortsat er de største investorer i selskabet.

Shark Solutions markedsfør­er og saelger ”Shark Glass Separation System” til genanvende­lse af fladt glas, som er sikkerheds­glas, bygningsgl­as og forruder.

Glasaffald­et, der er skabt ud fra processen, bruges i forskellig­e industrier. Det kan bl.a. vaere til maling, tekstiler og byggemater­ialer.

 ?? ?? Shark Solutions er bl.a. specialise­ret inden for genbrug af den plastfilm, der ligger mellem bilruderne, så miljøbelas­tningen bliver langt mindre.
Foto: Shark Solutions.
Shark Solutions er bl.a. specialise­ret inden for genbrug af den plastfilm, der ligger mellem bilruderne, så miljøbelas­tningen bliver langt mindre. Foto: Shark Solutions.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark