Jyllands-Posten

Havvindche­fen stopper i Ørsted

Efter 15 år hos Ørsted forlader vicedirekt­ør og havvindche­f Martin Neubert det danske energisels­kab. »Nu skal jeg finde ud af, hvad jeg så skal,« lyder det fra den tyske direktør.

- MAZ PLECHINGER mp@energiwatc­h.dk

For små fem år siden overtog Martin Neubert ansvaret for Ørsteds i saerklasse vigtigste forretning­sområde.

På flere måder en opgave, hvor han skulle udfylde ganske store sko. Dels fordi havvind for alvor var i gang med at få globalt fodfaeste, dels fordi han skulle overtage stafetten fra den karismatis­ke schweizer Samuel Leupold, der i høj grad var manden, der byggede Ørsted op som global markedsled­er i den havbasered­e energitekn­ologi.

Trods en massivt intensiver­et konkurrenc­e fra blandt andet olieindust­rien og globale investerin­gsfonde har Ørsted under Martin Neubert formået at holde fast i det markedsled­erskab. Et lederskab, Ørsted fremover skal varetage regionalt, når den nu 49-årige tysker ved månedens udgang stopper hos energisels­kabet.

Omstruktur­ering

»Det har vaeret et privilegiu­m og en fantastisk rejse at få lov til at vaere en del af Ørsteds meget succesfuld­e omstilling fra at vaere et dansk forsynings­selskab, der hovedsagel­igt producered­e energi baseret på fossile braendstof­fer, til en global leder inden for grøn energi,« siger Martin Neubert om sin afgang i en meddelelse.

»Det har vaeret helt fantastisk at vaere med til at opbygge havvindfor­retningen i Ørsted til den verdensfør­ende position, den har i dag, og at udvikle PtX som et nyt vaekstområ­de for Ørsted.«

Hverken Martin Neubert selv eller topchef Mads Nipper havde tirsdag yderligere kommentare­r, end hvad der fremgår af meddelelse­n. Men afgangen sker som konsekvens af den omstruktur­ering af energisels­kabets organisati­on, hvor forretning­en i højere grad gøres regional fordelt på Europa, Amerika og Asien.

Naeste skridt for Ørsted

Den opsplitnin­g blev der allerede taget traek imod i begyndelse­n af sidste år. I hvert fald inden for havvindomr­ådet, hvilket også medførte, at Martin Neubert blev skubbet yderligere et skridt op i organisati­onen som viceadm. direktør og chef for såvel den kommerciel­le del af havvinden som Markets & Bioenergy.

Ifølge EnergiWatc­h blev arbejdet med den seneste organisato­riske omkalfatri­ng indledt før sommerferi­en. Da den mere regionale opdeling, der nu også omfatter Ørsteds onshore-forretning – der er hastigt i gang med at hale ind på havvinden – fjerner Martin Neuberts jobbeskriv­else, forlader han selskabet. Uden at have et nyt job på hånden.

»Jeg ser denne omstruktur­ering som det naturlige naeste skridt for Ørsted, og jeg er enormt glad for, at denne udvikling også betyder, at Ørsted kan forfremme dygtige interne talenter til at varetage de nye forretning­sfunktione­r i koncernled­elsen,« siger han i meddelelse­n.

»Som en naturlig følge heraf har jeg konkludere­t, at det var det rigtige tidspunkt for mig til at traede tilbage og bruge min tid og mine kraefter på at undersøge, hvilke nye og spaendende udfordring­er jeg skal forfølge som det naeste skridt i min karriere uden for Ørsted.«

Konceptet med at forfremme interne talenter er dog ikke helt nyt for Ørsted.

Det samme var således tilfaeldet, da Martin Neubert selv i 2018 overtog ansvaret for havvinden, eftersom han indtil da havde vaeret Samuel Leupolds højre hånd, mens han endnu før da klatrede op fra sin indledende stilling i det davaerende Dong Energys M&A-afdeling i 2008.

 ?? ?? Den 49-årige Martin Neubert stopper ved månedens udgang hos Ørsted. Foto: Nicolai Lorenzen
Den 49-årige Martin Neubert stopper ved månedens udgang hos Ørsted. Foto: Nicolai Lorenzen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark