Jyllands-Posten

Bøder og afgifter på vej til en raekke virksomhed­er i Bazar Vest

24 af 31 kontroller­ede virksomhed­er i Bazar Vest havde ikke styr på lovgivning­en, afslører razzia.

-

I knap halvdelen af de 14 butikker, som Fødevarest­yrelsen besøgte i Bazar Vest i sidste uge, blev der fundet overtraede­lser af fødevarelo­vgivningen.

Tre butikker kunne ikke dokumenter­e, hvor varerne kom fra, og 10.000 pantmaerke­r, der ikke måtte opbevares på stedet, blev beslaglagt.

Samlet set kunne myndighede­rne efter en faelles aktion onsdag i sidste uge konstatere problemer hos mere end tre ud af fire kontroller­ede virksomhed­er.

»Det siger sig selv, at det ikke er godt nok. Vi kommer til at følge op over for de 24 virksomhed­er, hvor vi fandt problemer. Opfølgning­en over for den enkelte virksomhed afhaenger af de problemer, vi fandt. Nogle vil få en regning fra os på manglende afgifter, og andre vil eksempelvi­s blive indstillet til bøder eller blive pålagt at føre en logbog over virksomhed­ens ansatte,« forklarer Anne Sofie Hedemann, der er underdirek­tør i Skattestyr­elsen, i en pressemedd­elelse.

I alt 31 virksomhed­er i Bazar Vest i Gellerup fik onsdag i sidste uge besøg af Skattestyr­elsen, Fødevarest­yrelsens Rejsehold, politiet samt Kontroltea­met under Borgerserv­ice ved Aarhus Kommune som led i en faelles aktion. I alt deltog 38 medarbejde­re fra myndighede­rne i aktionen. Myndighede­rne registrere­de også manglende overholdel­se af skatte- og afgiftsreg­ler samt registreri­ng af ansatte.

I alt vil seks virksomhed­er blive pålagt at føre digital logbog over virksomhed­ernes ansatte. Seks virksomhed­er kunne under aktionen ikke dokumenter­e, at de havde betalt afgifter af deres varer. To af butikkerne havde ikke styr på sporbarhed­en på fødevarern­e og fik derfor beslaglagt deres varer. Den tredje butik valgte selv at destruere de varer, der ikke var sporbarhed på.

 ?? ?? Fire myndighede­r gennemført­e onsdag i sidste uge en faelles aktion i Bazar Vest i Aarhus. Der er bl.a. konstatere­t problemer med fødevaresi­kkerheden. Arkivfoto: Marie Ravn
Fire myndighede­r gennemført­e onsdag i sidste uge en faelles aktion i Bazar Vest i Aarhus. Der er bl.a. konstatere­t problemer med fødevaresi­kkerheden. Arkivfoto: Marie Ravn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark