Jyllands-Posten

Den Gamle By gentager julesucces

-

Pressefoto.

Med under tre måneder til jul oplyser Den Gamle By, at sidste års juleinitia­tiv med navnet Aftenjul gentages.

Dermed kan gaester på fire udvalgte fredage og lørdage få en aftenoplev­else i de julepynted­e gader og hjem, lyder det fra museet i en pressemedd­elelse.

Saerligt samspillet mellem mørke og lys var én af de positive tilbagemel­dinger fra sidste års Aftenjul. Det fortaeller museumsdir­ektør Thomas Bloch Ravn.

»Den Gamle By er et af de eneste steder i Danmark, hvor man kan opleve spillet mellem lys og mørke, som er noget helt grundlaegg­ende i fejringen af julen. Det samspil fremstår endnu staerkere under Aftenjul,« fortaeller han i pressemedd­elelsen.

Sidste år blev aftenbille­tterne udsolgt på få dage, og derfor har Den Gamle By i år valgt at udbyde flere muligheder for at opleve Aftenjul.

»Selv om ingen orker at tale om corona laengere, så er tryghed for vores gaester og medarbejde­re stadigvaek øverst på prioriteri­ngslisten i alt, hvad vi gør. Derfor vil der vaere begraensni­nger på antallet af billetter, så vi sikrer god plads mellem gaesterne,« lyder det fra direktøren.

»Aftenjul er stadigvaek et nyt initiativ for os, og vi laerte meget sidste år. De erfaringer bygger vi nu videre på, så vi eksempelvi­s undgår en for lang kø ved indgangen,« slutter Thomas Bloch Ravn.

Til Aftenjul kan man gå på opdagelse i julens historie og se, hvordan julen er blevet fejret gennem 400 år. Lige fra julepynt og julelys til flydende aebleskive­r og en snak med byens borgere.

Samtidig arrangerer Den Gamle By en raekke saerlige julerundvi­sninger, hvor man blandt andet kan høre om julens skjulte historier, få en mørkerundv­isning i de aeldste gader i lyset af lanternern­es levende skaer og høre historien om lysedugen, nisser og julens smukkeste salme.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark