Jyllands-Posten

Pladeaktue­lle Depeche Mode giver koncert i Danmark

Depeche Mode, nu reduceret til duo, udgiver nyt album og begiver sig ud på en laengere verdenstur­né.

- KASPER SCHÜTT-JENSEN kasper.schutt@jp.dk

»Det kan nogle gange virke maerkeligt, at vi stadig er i stand til at gøre det, vi gør,« sagde Dave Gahan, forsanger i popgruppen Depeche Mode, fra scenen under en pressekonf­erence i Berlin tirsdag eftermidda­g.

»Vi er glade for at kunne skabe glaede og sammenhold i en utryg tid.«

Fans af Depeche Mode har laenge spejdet forgaeves efter ny musik fra popgruppen, som igennem mere end 40 år har nydt succes med tophits som ”Just Can’t Get Enough” (1981), ”Stripped” (1986), ”Strangelov­e” (1987), ”Personal Jesus” (1989) og ”Walking In My Shoes” (1993).

Det seneste studiealbu­m – ”Spirit” – udkom i 2017, og siden har både forsanger Dave Gahan og den primaere sangskrive­r, Martin Gore, vaeret optaget af øvrige projekter.

Da bandets tredje medlem, Andy Fletcher, i foråret døde af en pludseligt opstået rift i hovedpulså­ren, vurderede mange fans, at det var slut med Depeche Mode.

Men så skete der noget. »Fokuserer på det, der giver livet mening,« stod der over et billede af Dave Gahan og Martin Gore i et indspilnin­gsstudie.

»4.10.22,« stod der på forskellig­e Depeche Modefora på sociale medierne, og tirsdag stillede Dave Gahan og Martin Gore således op til pressekonf­erence på Berliner Ensemble i Berlin.

Et nyt studiealbu­m, gruppens 15., som der blev spillet smagsprøve­r fra i Berlin, får titlen ”Memento Mori” og udkommer i slutningen af marts 2023.

Depeche Mode begiver sig derefter ud på en laengere verdenstur­né, som rammer Parken i København den 27. juni. Billetsalg­et til den koncert begynder fredag den 7. oktober kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmast­er.dk

Depeche Mode har solgt mere end 100 mio. albummer. De bedst saelgende er ”Violator” (1990), ”Songs Of Faith And Devotion” (1993) og ”Ultra” (1997). Bandets seneste danske koncert blev afviklet på Tinderbox i Odense i 2018.

Laes stort interview med Depeche Mode i JyllandsPo­sten søndag.

 ?? ?? Dave Gahan og Martin Gore fra Depeche Mode. Foto: Anton Corbijn
Dave Gahan og Martin Gore fra Depeche Mode. Foto: Anton Corbijn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark