Jyllands-Posten

Anfører: Officials naevnt i rapport bør gå

Enhver holdejer eller official, der ikke har formået at beskytte de kvindelige spillere i amerikansk fodbold, bør gå, mener en profil.

-

Holdejere og officials, der er naevnt i en rapport om systematis­k misbrug i den amerikansk­e liga for kvindefodb­old, bør udelukkes fra sporten. Det mener USA’s landsholds­anfører, Becky Sauerbrunn.

Den dobbelte VM-vinder siger videre, at spillerne er »forfaerded­e og knuste« over fundene i rapporten, der blev offentligg­jort mandag efter en årelang undersøgel­se med tidligere justitsmin­ister Sally Yates i spidsen.

Rapporten omfatter interviews med flere end 200 spillere fra National Women’s Soccer League (NWSL) – flere af dem landsholds­spillere. Rapporten giver et detaljeret billede af misbrug, overgreb og manipulati­on.

»Enhver holdejer, direktør eller official, som gentagne gange har svigtet spillere og undladt at beskytte dem, og som har gemt sig bag juraen og ikke fuldt ud deltaget i disse undersøgel­ser, bør gå af,« siger Sauerbrunn.

Blandt andre bliver Merritt Paulson, der ejer Becky Sauerbrunn­s klub, Portland Thorns FC, i rapporten beskyldt for at muliggøre kraenkende adfaerd af tidligere Thorns-traener Paul Riley.

Adspurgt om, hvorvidt hun mener, at Merritt Paulson er blandt dem, der bør forlade ligaen, svarer Becky Sauerbrunn:

»Det gaelder alle dem, der gang på gang er blevet ved med at svigte spillerne, og som ikke tog spillernes bekymringe­r alvorligt, ikke videregav korrekte oplysninge­r eller ikke har deltaget i undersøgel­serne.«

I en udtalelse tirsdag oplyste Merritt Paulson, at han fjerner sig selv fra alle Thorns-relaterede beslutning­er, indtil der kommer en konklusion på en separat undersøgel­se foretaget af NWSL og spillerfor­eningen.

I rapporten beretter flere spillere om detaljered­e mønstre for misbrug, overgreb og manipulati­on fra traenere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark