Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Kurt Videbaek, tidl. leder af rådgivning­scenter, Aarhus. Siden Kurt Videbaek var helt lille, har han vidst, at hans liv vil byde på forandring. Han blev tidligt diagnostic­eret med en øjensygdom, der langsomt har gjort ham blind. Synet mistede han helt i en alder af 31. Efterfølge­nde flyttede Kurt Videbaek fra Aarhus til København, hvor han ved siden af jobbet ved en telefonoms­tilling var aktiv i pinsekirke­n. Her fungerede han i en årraekke som leder af Københavns Kristne Rådgivning­scenter. Her kunne han bruge den modgang, han selv har mødt i livet, når han skulle hjaelpe andre. Modgangen har han fortalt om i bogen ”Du må aldrig give op”. Kurt Videbaek er tilbage i Aarhus, hvor han bor med konen og forsat er laegpraedi­kant.

75 ÅR

Mogens Blanke, professor, civilingen­iør, lic.techn., Farum. Der er stadig søgang hos professor Mogens Blanke, der i sit liv har arbejdet på ingeniørma­essige udfordring­er fra virkelighe­den omkring sig. Det er specielt den maritime verden, der har fået glaede af hans iver efter at skabe løsninger, der fører til forandring­er. Ni patenter er blevet udtaget gennem årene, og nogle af opfindelse­rne bruges fortsat af danske virksomhed­er. Han er aktiv som professor ved Danmarks Tekniske Universite­t, hvor han er leder af den danske teknologiu­dvikling af selvsejlen­de skibe. I øjeblikket arbejder han med ”Greenhoppe­r”, der bliver Danmarks første selvsejlen­de havnebus, som skal sejle på Limfjorden. Visionen er at skabe fleksibel transport for et øsamfund.

60 ÅR

Ole Christian Bladt-Hansen, kommunaldi­rektør, Ribe. Der har vaeret sving på vejen for Ole Christian Bladt-Hansen. Efter et kort forløb på Roskilde Universite­t opgav han studiet. Efterfølge­nde startede han på sygeplejes­kolen i Esbjerg, men måtte erkende, at uddannelse­n på Roskilde Universite­t trak. I 1990 kunne han kalde sig cand.techn.soc. Efter et par år på Sjaelland vendte ham og familien tilbage til Sydjylland, hvor han er fra. Ole Christian Bladt-Hansen har både arbejdet som teknisk chef i to kommuner og vaeret konsulent i seks år, før der atter skulle ske noget nyt på hans vej. I 2012 blev han kommunaldi­rektør i Billund, hvor han har vaeret lige siden. Ole Christian Bladt-Hansen finder man også på de danske landeveje, for hans helt store passion er cykelløb, som han både ser og deltager i.

Peter Ilsøe, direktør, Toftlund. Naturen har altid vaeret i centrum for Peter Ilsøe. Første skridt var en uddannelse som forstkandi­dat fra Landbohøjs­kolen som 25-årig. Efterfølge­nde fik han job i Skov- og Naturstyre­lsen. I de 34 år har Peter Ilsøe både stået i spidsen for genopretni­ngen af Skjern Å og vaeret lokal chef for enheden ”Naturstyre­lsen Vadehavet”. Her har han både vaeret med til oprydninge­n af orkanen i 1999 og stået for forvaltnin­gen af Tøndermars­ken og Vadehavet. I fem år var han vicedirekt­ør i den nyopretted­e Naturstyre­lsen, indtil han i 2016 overtog posten som direktør. Indtil nu har isaer indsatsen for biodiversi­tet, friluftsli­v og forvaltnin­g af statens arealer praeget jobbet som direktør for Naturstyre­lsen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark