Jyllands-Posten

Svensk Bond-babe fortryder sine kosmetiske indgreb

Den svenske skuespille­r Britt Ekland var en af verdens mest fotografer­ede kvinder og forsøgte at holde karrieren i live med plastikkir­urgi. Det fortryder hun.

-

Øjnene er stadig dybblå som en svensk skovsø. Men ansigtet på den svenske skuespille­r Britt Ekland er ikke helt så klassisk aegte mere.

Det er hun den første til at beklage.

Hun, som engang var en varm fortaler for plastikkir­urgi for kvinder over 40 år, har fortrudt sine egne kosmetiske indgreb. Hun fik blandt andet sprøjtet et stof ind i laeberne for at give dem fylde.

»Det ødelagde mit udseende og mit ansigt. Det var mit livs største fejl,« sagde hun i et interview med Platinum Magazine sidste år om indgrebet, som skulle sikre hende flere roller, da hun nåede lidt op i årene.

Hun optrådte allerede som teenager i tyggegummi­reklamer ved siden af modeljobs, men blev opdaget af en agent, som sendte hende til auditions i London.

Hendes iøjnefalde­nde fysiske fortrin gjorde hende hurtigt efterspurg­t. Hun blev linseguf for tabloidpre­ssen godt hjulpet på vej også af det pludselige aegteskab med den 17 år aeldre stjernesku­espiller Peter Sellers, som hun mødte i 1964.

Han så hende i et blad, kontaktede hende og friede efter ti dages bekendtska­b. De nåede at indspille tre film sammen og fik datteren Victoria.

Men forholdet var stormfuldt, og de blev skilt fire år senere.

Kendte kaerester

Men derfra var Britt Ekland en af verdens mest fotografer­ede kvinder i en tid, hvor blond bimbo ikke var så nedsaetten­de en betegnelse som i dag.

Hun spillede med i film som ”The Double Man”, ”The Night They Raided Minsky’s” og den engelske krimi ”Get Carter”, som definitivt etablerede hende som sexsymbol.

Dernaest fulgte i 1974 hendes nok mest berømte rolle som Bond-baben Mary Goodnight, overvejend­e i bikini, i James Bond-filmen ”Manden med den gyldne pistol” over for Roger Moore.

Hun bidrog selv til mediernes interesse med et righoldigt udvalg af prominente kaerester: rockmusike­ren Rod Stewart, skuespille­ren Warren Beatty, pladeprodu­ceren Lou Adler, skuespille­ren George Hamilton og den anerkendte fotograf lord Lichfield.

De prominente forhold overskygge­de i medierne hendes karriere. Og trods enkelte solide roller blev stadig flere i lowbudgetf­ilm og mere tvivlsomme gysere og thrillere. I stedet drejede karrieren i retning af adskillige tv-shows og serier, og hun udgav en fitnessbog og -video. Desuden har hun som andre kendte slået sine folder i svensk reality-tv og på de skrå braedder.

Ud over datteren Victoria har hun to sønner fra to andre forhold.

Britt Ekland, skuespille­r, model, Sverige

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark