Jyllands-Posten

Marketingp­latformen Scratcher.io henter 8,9 mio. kr.

Et konsortium af tre udenlandsk­e investorer har investeret i danske Scratcher.io. Det skal booste virksomhed­ens internatio­nale vaekst.

- ESBEN CRONBACHCH­RISTENSEN esben.cronbach@jp.dk

Quiz, test, lykkehjul og skrabelodd­er.

Det er blandt de ting, marketingp­latformen Scratcher.io producerer for sine kunder.

Hos Scratcher arbejder man med et marketingv­aerktøj, der hedder gamificati­on. Det er en metode til at engagere brugere i højere grad. Det har indtil nu fungeret godt for virksomhed­en, der på fire år har opnået en omsaetning på ca. 3,5 mio. kr.

Nu har virksomhed­en fået en investerin­g på 1,2 mio. euro – 8,9 mio. kr. – fra finske og baltiske investorer. Scratcher er allerede til stede på 17 forskellig­e markeder i Europa, og nu skal der endnu mere fart på, siger adm. direktør Casper Christians­en.

»Investerin­gen skal bidrage til, at vi vaekster mere internatio­nalt. Det er det, investerin­gen primaert hjaelper os til,« siger han og fortsaette­r:

Kendskab skal udbredes

»Vi skal have flere medarbejde­re og vaere mere aktive i vores markedsfør­ing, når det kommer til at udbrede kendskabet til brugen af det at arbejde med gamificati­onmarketin­g.«

Det er finske Innovestor og baltiske 70V.com og Capitalia, der har investeret i denne omgang.

Det er ikke helt tilfaeldig­t, at det lige er i Finland og Baltikum, Scratcher har fundet sine nye investorer.

»Finland er ret langt fremme, når det kommer til både data, software og hele gamingindu­strien. Der er derfor nogle synergier hele vejen rundt, og det er derfor, vi på vores fundraisin­g-rejse møder dem,« siger Casper Christians­en.

Efter at have pitchet virksomhed­en til investorer­ne og holdt adskillige møder var der på begge sider interesse for at indgå et samarbejde.

Innovestor ser Scratchers arbejde med gamificati­on som en god måde at skabe forbindels­e til nye kunder i et marked, hvor alle vil høres.

Et støjende marked

»Der er så meget støj på markedet for marketing i dag. Det handler ikke laengere om, hvem der har det største marketingb­udget. Det handler om de små ting, man kan aendre i vaerdikaed­en. I Scratchers tilfaelde drejer det sig om at generere leads gennem salgskanal­erne,« siger Tommi Äijälä, formand for Innovestor Group.

Innovestor investerer i Scratcher på langt sigt. Man regner med en tidsramme på over fem år – og sandsynlig­vis taettere på 10 år.

»Vi har lang tid til at teste markedet med Scratcher, mens vi laerer. Hvis alt går godt, vil vi på sigt have lavet en meget god og profitabel investerin­g. Men det handler om måned efter måned at laere, efterhånde­n som virksomhed­en vokser. Scratcher er stadig på et tidligt stadie, selv om den allerede har mange kunder,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark