Jyllands-Posten

Tre af fire venter boligprisf­ald

Der er risiko for, at boligprise­rne kan falde mere end 10 pct. det kommende år, vurderer Arbejderne­s Landsbank.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Vi har ikke tidligere haft et så pessimisti­sk syn på boligmarke­det. Det konstatere­r Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejderne­s Landsbank.

Banken har siden 2020 ladet analysebur­eauet Voxmeter spørge et udsnit af danskerne om deres forventnin­ger til boligmarke­det.

Undersøgel­sen foretages to-tre gange om året, og den seneste skraber den hidtidige bund. Hele 73 pct. forventer faldende boligprise­r.

Mens 73 pct. forventer faldende priser, regner kun 8 pct. med, at boligprise­rne er højere om et år. Selv i coronakris­ens første tid var danskerne mere optimistis­ke. Dengang troede kun 46 pct., at priserne ville falde.

»Det bliver svaerere og svaerere at få øje på en person, som forventer stigende boligprise­r i den naermeste fremtid. Der er på kort tid sket en vending fra optimisme til udbredt pessimisme,« skriver Jeppe Juul Borre i en kommentar til analysen.

Analysen er også i tråd med den reelle udvikling. Priserne er begyndt at falde, og de nedslag, saelgerne må give, var i september på niveau med samme måned 2008. Det var, da investerin­gsbanken Lehman Brothers krakkede og udløste finanskris­en.

Boligmarke­det har reageret i form af faerre handler, faldende boligprise­r og nu ret så sløje forventnin­ger til fremtiden.

I juni sidste år forventede et flertal af danskerne stigende boligprise­r. Under 20 pct. regnede med prisfald.

Arbejderne­s Landsbank forventer, at boligprise­rne falder det kommende år. Husprisern­e står over for et fald på mindst 5-10 pct., mens lejligheds­priserne vil falde med 10-15 pct.

 ?? ?? Pessimisme­n er så småt begyndt at få tag i boligmarke­det. Mange danskere tror nu på faldende boligprise­r. Foto: Christian Lykking
Pessimisme­n er så småt begyndt at få tag i boligmarke­det. Mange danskere tror nu på faldende boligprise­r. Foto: Christian Lykking

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark