Jyllands-Posten

Laege er tiltalt for flere seksuelle overgreb på to hospitaler

-

Retten: En 30-årig mandlig laege er blevet tiltalt for at have begået seksuelle overgreb og kraenket patienter. Overgreben­e på de kvindelige patienter skete ifølge tiltalen på sygehus i Viborg og hospitalet i Skejby.

Det oplyser Østjylland­s Politi onsdag.

Laegen tiltales for at have misbrugt sin stilling og for at have kraenket to kvindelige patienter seksuelt og have kraenket en tredje kvindes blufaerdig­hed.

Overgreben­e blev ifølge anklageskr­iftet begået i januar 2022 på Viborg Sygehus og i marts på Aarhus Universite­tshospital i Skejby.

Ved begge lejlighede­r var det ifølge tiltalen i forbindels­e med undersøgel­se af patientern­e, at laegen begik overgreben­e.

Den 30-årige har siddet varetaegts­faengslet i sagen siden den 24. marts. Det er tidligere kommet frem, at han naegter sig skyldig.

Århus Stiftstide­nde har tidligere talt med en kvinde, som fortalte, hvordan hun var indlagt med over 40 i feber og blev opsøgt af laegen.

Det skulle efterfølge­nde vise sig, at han slet ikke var tilknyttet den pågaeldend­e afdeling. Under påskud af at der skulle vaere tale om undersøgel­ser af kvinden, forgreb laegen sig på hende på forskellig vis, fortalte kvinden i april.

Umiddelbar­t efter episoden kontaktede kvinden afdelingen­s bagvagt, som fortalte, at laegen tilhørte en anden afdeling, og at han slet ikke var på vagt.

»Da stod det pludselig lysende klart for mig, at jeg havde vaeret udsat for et overgreb,« sagde kvinden til avisen.

Anklagemyn­digheden går i sagen efter, at laegen frakendes retten til at udøve laegegerni­ng indtil videre. Sagen skal for Retten i Aarhus den 13. december og er berammet til fire dage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark