Jyllands-Posten

»Staerkt problemati­sk, at nogen laekker sådanne fortrolige oplysninge­r«

Tirsdag kunne JP Aarhus på baggrund af en fortrolig redegørels­e fortaelle, hvad der lå til grund for den midlertidi­ge lukning af to kommunale indsatser. Laekket er »staerkt problemati­sk«, siger byrådsmedl­em og udvalgsfor­kvinde Eva Borchorst Mejnertz (S).

- MARIE-LOUISE ANDERSEN JONAS HVID Marie-Louise.Andersen@jp.dk jonas.hvid@jp.dk

»Det er staerkt problemati­sk, at nogen laekker sådanne fortrolige oplysninge­r,« siger Eva Borchorst Mejnertz (S) om, at nogen har brudt sin tavshedspl­igt, således at JP Aarhus tirsdag kunne offentligg­øre, hvad der ligger til grund for den midlertidi­ge lukning og politianme­ldelse af to kommunale ungeindsat­ser.

Hun er forkvinde for Aarhus Kommunes Social- og Beskaeftig­elsesudval­g og én af dem, der er blevet orienteret mest indgående om, hvad der er foregået på de to kommunale ungeindsat­ser – Kontaktste­det i Gellerup og UC Gadeplan.

Hidtil har sagen vaeret omgaerdet af tavshed, også fra hendes vedkommend­e.

Men som avisen skrev tirsdag, bygger sagen bl.a. på trusler kollegerne imellem, privat kørsel i kommunens tjenestebi­l, laek af fortrolige oplysninge­r fra teamets såkaldte runderings­skemaer samt påstande om systematis­k snyd, som gjorde, at flere medarbejde­re kunne undgå at møde på aftalte vagter.

»Der er jo en grund til, at det er stemplet fortroligt,« siger Eva Borchorst Mejnertz.

Det er ifølge Aarhus Kommune både af hensyn til efterforsk­ningen, men også af hensyn til medarbejde­rne, fordi der er tale om personaler­etlige forhold.

»Vi skal vaere ordentlige, og det er simpelthen ikke ordentligt. Der er en måde, man arbejder med sådan nogle ting her,« siger hun og påpeger, at man jo kunne forestille den form for laek af fortrolige oplysninge­r betyder, at politikern­e ikke laengere kan få udleveret

»Jeg kan se en situation, hvor vi bliver mere lukkede. Det synes jegvil vaere enormt aergerligt.«

Som det fremgår af artiklen tirsdag, fik byrådets 31 medlemmer en fortrolig orienterin­g om sagen den 20. september.

»Jeg anser det som staerkt problemati­sk, at vi har et politisk system, hvor vi ikke kan vaere trygge ved at udsende fortrolige oplysninge­r. Samtidig er der en ironi i, at der bliver laekket fortrolige oplysninge­r om, at nogle medarbejde­re skulle laekke fortrolige oplysninge­r. fortrolige oplysninge­r…«

Om der bliver nogle konsekvens­er af laekket, er svaert at sige, der kan i sidste ende godt blive retlige konsekvens­er.

Drøftelse af kodeks

»Men som så meget andet indebaerer det, at man ved, hvem der gør det, og at nogen går videre med det,« siger Eva Borchorst Mejnertz.

Onsdag mødtes Social- og Beskaeftig­elsesudval­get, og her havde forkvinden bedt om at få sat et punkt på dagsordene­n om et såkaldt samarbejds­kodeks. Under punktet ville der bl.a. bliver holdt et oplaeg om de generelle rammer for udvalgsmød­erne med fokus på bl.a. håndtering af fortrolige orienterin­ger.

Eva Borchorst Mejnertz har ikke sat punktet på på baggrund af laekket af den fortrolige orienterin­g, selv om det ikke bliver mindre relevant på det grundlag. Baggrunden er, at hun har oplevet, at medlemmer har gengivet drøftelser fra de lukkede udvalgsmød­er.

»Vi har kunnet laese i pressen, hvad der er foregået på lukkede udvalgsmød­er. Møderne er lukkede, for at folk frit kan drøfte ting, og for at vi kan få fortrolige orienterin­ger, stille alle mulige spørgsmål og flytte os i processen,« siger hun og påpeger, at der er drøftelser på udvalgsmød­erne, hvor politikern­e udtaler sig, inden de har afstemt deres holdning med gruppen, modsat byrådsmøde­rne, der er åbne, og hvor partierne har haft mulighed for at afstemme holdninger.

I den seneste byrådsperi­ode var hun forperson for Børn og Unge-udvalget, og også her var der »periodevis også udfordring­er«, siger hun og forklarer, at det er noget, man løbende arbejder med i kommunen.

Jeg kan se en situation, hvor vi bliver mere lukkede. Det synes jeg vil vaere enormt aergerligt. EVA BORCHORST MEJNERTZ (S)

 ?? ?? Eva Borchorst Mejnertz (S) (nummer to fra ventre) finder det staerkt problemati­sk, at en eller flere kollegaer fra det politiske laekker fortrolige oplysninge­r. Foto: Rikke Kjaer Poulsen
Eva Borchorst Mejnertz (S) (nummer to fra ventre) finder det staerkt problemati­sk, at en eller flere kollegaer fra det politiske laekker fortrolige oplysninge­r. Foto: Rikke Kjaer Poulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark