Jyllands-Posten

Der skal hjaelp til dem med gasfyr, oliefyr og pillefyr

Det kraever politisk handling hurtigst muligt. Ellers risikerer danskere at måtte fryse til vinter, da de ikke har råd til at taende for varmen.

- MICHAEL AASTRUP JENSEN

Mine naboer i Assentoft kommer til mig med en meget reel bekymring, som jeg virkelig ønsker at gøre noget ved. Problemet er for stort til, at jeg ikke kan lade vaere med adressere det.

Deres huse har f.eks. gasfyr som rigtig mange andre danskere, og de ser desvaerre stadig ind i tårnhøje varmeregni­nger. Regninger, som for danskere i alle aldre kan vaere svaere at betale. Derfor kraever det politisk handling hurtigst muligt. Ellers risikerer danskere at måtte fryse til vinter, da de ikke har råd til at taende for varmen.

Danskere med gasfyr, oliefyr og pillefyr bliver ofte forbigået i diskussion­en om hjaelp. Jeg og Venstre har foreslået at afsaette 8,5 mia. kr. frem mod 2030, så vi kan få flest mulige danskere på fjernvarme­netvaerket og vaek fra gas-, olie- og pillefyret. Og de danskere, som ikke kan kobles op, skal selvfølgel­ig have en økonomisk håndsraekn­ing, så de kan kobles op på f.eks. jordvarme eller varmepumpe.

Det vil forhindre østjyderne i at fryse til vinter og give en tryghed i den kommende tid. Samtidig får vi hjulpet den grønne omstilling på vej og mod målet om at vaere klimaneutr­ale i 2050. Løsningern­e er vores ansvar, og sådan må det vaere som folketings­medlem. Derfor vil jeg personligt kaempe for, at der kommer en ordentlig hjaelp til alle os med gasfyr, oliefyr og pillefyr.

Vi kan godt hjaelpe de danskere, som er hårdest ramt af de stigende regninger, men det kraever politisk velvilje. Det har jeg!

De ekstremt høje energipris­er skyldes Putin og hans ulovlige invasion af Ukraine. Han har efterfølge­nde skruet kraftigt ned for energileve­rancerne til Europa, hvilket har fået priserne til at stige.

Når vi sender regningen helt ned til den enkelte forbruger, så er det lige praecis det, Putin ønsker. Der bliver vi i Folketinge­t nødt til at tage ansvar og saette en barriere mellem Ruslands provokatio­ner og de mange danskere, som får opvarmet deres hus med gas-, olie- og pillefyr.

Tegning: Niels Bo Bojesen

medlem af Folketinge­t for Venstre

Derfor vil jeg personligt kaempe for, at der kommer en ordentlig hjaelp til alle os med gasfyr, oliefyr og pillefyr.

Det er rigtig mange danskere, som ser ind i en umulig situation, og det ønsker jeg at gøre noget ved, hellere i dag end i morgen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark