Jyllands-Posten

Venstres mandattab var helt rimeligt

-

Hvor er det ynkeligt, når Folketinge­ts formand, Søren Gade, ikke forstår, at han ikke sideløbend­e med sit formandska­b bør have profession­elle job, herunder erhvervsma­essige bestyrelse­sposter.

Han bør ikke have andre interesser end at varetage sit embede som Folketinge­ts formand, en af de højeste poster i vort land.

At han via advokat og af Folketinge­ts flertal har fået at vide, at hans job som formand for Esbjerg Havn fint kan forenes med hans embede som Folketinge­ts formand, viser desvaerre kun, at han ikke selv evner at skelne mellem, hvad der måske juridisk er uangribeli­gt, og hvad der etisk, moralsk og integritet­smaessigt er det rigtige.

Han evner ikke at se, at man som Folketinge­ts formand på ingen måde må saette sig i en situation, som kan føre til en inhabilite­t, uanset om dette forhold kan bevises eller ej. Han skal pr. definition vaere integritet­ens ubetingede højborg. Hans udtalelse om, at det kan han godt selv finde ud af i en given situation, kan naturligvi­s ikke tages for gode varer.

En sådan udtalelse har flere andre politikere desvaerre haft vanskeligh­ed med at finde ud af i sådanne sager.

Gennem mange år har jeg vaeret medlem af Venstre, men de seneste 10-20 år må jeg desvaerre sige, at min respekt for ledelsen af dette parti af forskellig­e årsager stille og roligt er forsvundet, hvilket har medført min udmeldelse af Venstre i 2022.

At en garvet politiker som Søren Gade ikke selvstaend­igt kan finde ud af, hvad der er rigtigt eller forkert, øger desvaerre blot min faldende respekt for Venstres topfolk og bekraefter, at min udmeldelse af Venstre har vaeret en hel rigtig beslutning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark