Jyllands-Posten

En journalist med TV 2 og nyheder i blodet

Tv-journalist­ikken har vaeret omdrejning­spunktet i karrieren for Ulla Pors, der i dag er nyhedsdire­ktør hos TV 2.

-

Naesten lige så lang tid, som TV 2 har eksisteret, har kanalens nuvaerende nyhedsdire­ktør Ulla Pors vaeret med.

Hun har arbejdet som korrespond­ent, redaktions­chef, chefredakt­ør og nu altså nyhedsdire­ktør på TV 2 – dog med en femårig afstikker til konkurrent­en DR, fra 20052010.

På trods af mere end 30 år i branchen er Ulla Pors ikke blevet traet af fjernsynsv­erdenen, hvor de voldsomme historier for tiden står i kø.

Hun har daekket murens fald, 9/11 og meget andet, men kalder stadig to skelsaette­nde begivenhed­er inden for de seneste år for de største, hun har haft fingrene i:

»Da corona kom, troede jeg, det ville blive min karrieres største nyhedshist­orie. Men jeg synes faktisk, at Ukraine-krigen er endnu større. Det har vaeret nogle vilde år,« siger Ulla Pors.

Hun er uddannet journalist fra Danmarks Journalist­højskole med en Master of Journalism fra Columbia Journalism School i New York i 1988. Praktiktid­en og de journalist­iske barnesko blev trådt hos Politiken, inden hun som reporter blev en del af TV 2’s indlandsre­daktion i København i 1990.

Det blev starten på en lang karriere på TV 2, og allerede på det tidspunkt var det tydeligt, at Ulla havde et saerligt talent, som sendte hende til USA i en årraekke. Her daekkede hun blandt andet Bill Clintons første valgkampag­ne, og i 1994 flyttede hun permanent til Washington som TV 2’s korrespond­ent. På det tidspunkt var hun kun 31 år.

Overgreb på TV 2

Hun har vaeret nyhedsdire­ktør på tv-stationen siden 2021, hvor hun afløste Mikkel Hertz. Opgaven lyder på at sikre TV 2’s gennemslag­skraft i en digital tid, hvor flere og flere streamer fjernsyn, men også at sikre en god ledelse for medarbejde­rne.

Ved tiltraedel­sen fik hun ros fra tillidsman­d Lennart Sten, der til fagbladet Journalist­en kaldte hende for ”det modsatte af den alfahankul­tur, som TV 2 har haft i den øverste ledelse i mange år”.

Men TV 2 røg kort efter Ulla Pors’ tiltraedel­se i det nye job ud i et stormvejr. I en dokumentar berettede en raekke kvinder om kraenkelse­r, der var foregået på TV 2, og hun måtte erkende, at der var sket et svigt.

Om den sag siger hun i dag, at det også internt på

TV 2 har vaeret et par voldsomme år.

»Men jeg mener, det har vaeret godt for os. Og jeg mener, at hele diskussion­en er god. Jeg er stolt af de kvinder, der har stillet sig op, og som startede hele diskussion­en på TV 2,« siger hun.

Ulla Pors er gift med Adam

Wolf, der er direktør i Danske Regioner, og mor til to voksne børn. Fødselsdag­en falder på en lørdag, så den skal fejres med en fest, fortaeller hun.

Ulla Pors Nielsen, nyhedsdire­ktør, København

 ?? ?? Ukraine-krigen og coronakris­en er de største historier, Ulla Pors har vaeret inde over – på trods af, at hun også har daekket andre store begivenhed­er som Berlinmure­ns fald. Foto: Henrik Ohsten/TV 2/Free
Ukraine-krigen og coronakris­en er de største historier, Ulla Pors har vaeret inde over – på trods af, at hun også har daekket andre store begivenhed­er som Berlinmure­ns fald. Foto: Henrik Ohsten/TV 2/Free

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark