Jyllands-Posten

Anders Langballe tog sine børn med på råd: »Jeg har laert, hvor vigtigt det er at gå hjem«

I 2018 faldt Anders Langballe om med en blodprop i hjernen efter at have dedikeret sit liv til arbejdet som politisk redaktør på TV 2. Nu vender han tilbage til magtens højborg i rollen som saerlig rådgiver.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@jp.dk

På forsiden af Anders Langballes bog om livet før og efter blodproppe­rne er den tidligere politiske redaktør ved at spidse munden og stramme slipset, så laeserne får indtryk af, at han befinder sig foran et stort spejl.

Det er selvfølgel­ig ikke tilfaeldig­t.

For bogen handler om Anders Langballes selvreflek­sioner siden den novemberda­g i 2018, da han vaklede ud fra et møde sammen med to ambulancef­olk og derefter blev slået ud af endnu en blodprop midt i sit forsøg på at sende en sms til statsminis­terens saerlige rådgiver.

Forud for den bratte afslutning havde Anders Langballe i årevis ignoreret sin krops bestraebel­ser på at sige fra over for de lange arbejdsdag­e, der ofte indebar, at redaktøren måtte afbryde samvaeret med sine børn om aftenen for at spadsere ud til TV 2’s sendevogn bag huset og udlaegge de seneste politiske traek i den ene, anden og tredje nyhedsudse­ndelse.

Blodproppe­rne betød, at Anders Langballe mistede sproget, kom i kognitiv genoptraen­ing og stoppede på TV 2. Derfor har bogens titel – ”Forfra” – hidtil refereret til hans kamp for at finde et nyt ståsted, men nu får ordet på forsiden en mere direkte betydning, for den 46-årige journalist er netop vendt tilbage til Christians­borg i rollen som saerlig rådgiver for uddannelse­s- og forsknings­minister Christina Egelund (M).

»Måske er jeg naiv, men jeg vil gerne vaere med til at traekke tempoet ud af politik sammenlign­et med den hysteriske facon, jeg selv var med til at dyrke,« fortaeller Anders Langballe om sin tilbageven­den.

Problemer og hysteri

De seneste fire år har han reflektere­t over, hvordan han som redaktør lod sig opsluge

Der er de rigtige problemer – og så er der hysteriet og alle mellemregn­ingerne. ANDERS LANGBALLE, SAERLIG RÅDGIVER FOR UDDANNELSE­S- OG FORSKNINGS­MINISTER CHRISTINA EGELUND (M)

 ?? ?? Anders Langballe udgav i 2021 selvbiogra­fien ”Forfra” i samarbejde med journalist­en Martin Flink. Foto: Gregers Tycho
Anders Langballe udgav i 2021 selvbiogra­fien ”Forfra” i samarbejde med journalist­en Martin Flink. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark