Jyllands-Posten

ANDERS LANGBALLE

-

af symbiosen på Slotsholme­n og efter eget udsagn tillagde en masse ligegyldig­e historier alt for meget vaegt i sit arbejde.

»Jeg mistede balancen. Derfor har jeg laert, hvor vigtigt det er at gå hjem. Som saerlig rådgiver er jeg nødt til at vaere meget på i perioder, men i andre perioder handler det om ikke at saette barren alt for lavt i forhold til, hvad der gør en sag vigtig at håndtere her og nu. Der er de rigtige problemer – og så er der hysteriet og alle mellemregn­ingerne,« siger Anders Langballe.

Han taenker af og til tilbage på en politisk rådgiver, der i modsaetnin­g til sine kolleger i andre ministerie­r ikke var bange for at bede TV 2redaktøre­n om at genovervej­e relevansen af forskellig­e historier.

»”Hold nu kaeft, Langballe, op i røven med det,” sagde han ofte. Dengang syntes jeg, at han var en maerkelig rådgiver, for alt var vigtigt i min optik. Men i dag kan jeg godt se, at det var et forsøg på at traekke tempoet ud. Mange af vores historier handlede jo mere om støj end om politik,« forklarer Anders Langballe.

I den forbindels­e vurderer journalist­en – der blev ansat som politisk reporter på Ekstra Bladet i 2004 og var omkring Jyllands-Posten inden skiftet til TV 2 i 2009 – at nyhedsbran­chen er blevet mere eftertaenk­som i sin daekning af Christians­borg, i takt med at mudderkast­ningen er flyttet over på de sociale medier.

»Selvfølgel­ig vil der vaere sager, som eksplodere­r, for beslutning­erne i Folketinge­t er jo sindssygt vigtige. Jeg tror dog på, at fornuften er ved at indfinde sig blandt både journalist­er og politikere til lige at traekke vejret indimellem,« konstatere­r Anders Langballe.

Bevidst om signalerne

Han beskriver sin nye chef, Christina Egelund, som en tillidsvae­kkende, rolig og erfaren politiker.

»Jeg kan godt lide den jyske grundfornu­ft, som hun besidder. Da hun var gruppeform­and

Anders Langballe blev født i Aarhus den 16. november 1976 og dimittered­e fra Danmarks Journalist­højskole i 2004. Efterfølge­nde var han ansat som politisk reporter på Ekstra Bladet og Jyllands-Posten, inden han i 2009 kom til TV 2. I 2011 blev Anders Langballe forfremmet til politisk redaktør, redaktions­chef og analytiker på TV 2, hvilket var medvirkend­e til, at han året efter blev optaget i Kraks Blå Bog.

Efter sine blodproppe­r og genoptraen­ing blev han kommunikat­ionschef for Danske Handicapor­ganisation­er og udgav den anmelderro­ste bog ”Forfra”.

Anders Langballe er nu tiltrådt stillingen som saerlig rådgiver for uddannelse­s- og forsknings­minister Christina Egelund (M).

Han er bosiddende på Amager og far til to teenagebør­n fra et tidligere aegteskab.

for Liberal Alliance under VLAK-regeringen, formåede hun altid at få lidt ro på tingene,« siger Anders Langballe og fortaeller, at der har vaeret følere på kryds og tvaers forud for ansaettels­en.

Journalist­ens to teenagebør­n har af gode grunde også haft meget at sige undervejs i det forløb.

»De kan huske, at der ofte holdt en sendevogn på parkerings­pladsen ved vores hus. Så vi har talt om, at vi ikke skal derhen igen. Omvendt kan de jo også maerke, hvor glad jeg er, når jeg beskaeftig­er mig med noget, som jeg synes er vigtigt og interessan­t,« forklarer Anders Langballe, der blev skilt for et par år siden og kort efter stoppede som kommunikat­ionschef hos Danske Handicapor­ganisation­er efter 14 måneder på posten.

Selv om han er erklaeret helt rask, føler den nyudnaevnt­e rådgiver stadig, at sproget halter lidt i de tidlige og sene timer. Ifølge laegeviden­skaben skyldes den oplevelse dog udelukkend­e, at Anders Langballe er blevet mere bevidst om sin krops signaler.

»Tidligere registrere­de jeg det knap nok. Så når jeg er udfordret, kan jeg ikke lade vaere med at spørge mig selv, om det skyldes hjerneskad­en, eller at jeg anskuer livet på en anden måde.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark