Jyllands-Posten

De kalder ham et baest, en bryder og et parcelhus, og du må aldrig stå alene med ham

Bence Banhidi er navnet på Danmarks problem i jagten på en semifinale. Ungareren er en af verdens bedste til at bokse, bøvle og mase på stregen.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r Kenneth.Thygesen@jp.dk

I de officielle slutrundep­apirer står ungarske Bence Banhidi til at veje 120 kg, men den køber Henrik Møllgaard altså ikke.

Gennem godt 15 år har den danske forsvarssp­ecialist vaeret i ugentlige slåskampe med nogle af verdens bedste og tungeste stregspill­ere, og derfor mener han selv at have en god fornemmels­e af højden og drøjden på sine modstander­e.

»Før en slutrunde melder man jo selv ind, hvad man vil veje i papirerne, og jeg vil vurdere, at Banhidi i virkelighe­den vejer 130 kg,« siger Henrik Møllgaard, der selv har en kampvaegt på 106 kg.

Han havde i en klubkamp for Aalborg tidligere på saesonen fornøjelse­n af at duellere med manden, der, bogstaveli­gt talt, bliver Danmarks største udfordring onsdag aften.

Bence Banhidi, 27 år og 206 cm høj, er en af Ungarns store sportsstje­rner og en af verdens bedste til at lave ballade på stregposit­ionen. Det har han bl.a. gjort flere gange mod danskerne, og Møllgaard forventer ingen undtagelse i onsdagens VM-kvartfinal­e i Stockholm.

»Han er bare en tung dreng, et baest, der er enormt svaer at spille imod, fordi han er så dygtig og anderledes end mange andre stregspill­ere. Han ser stor og staerk ud, men der er enormt meget dødvaegt. Han flytter faktisk meget lidt kraft, i forhold til hvor stor han er. Det er som at bevaege sig rundt om et parcelhus,« siger Henrik Møllgaard med et glimt i øjet.

Vil holdes om

Magnus Saugstrup, kollegaen i midterfors­varet, er enig.

»Ungarn spiller meget på Banhidis kvaliteter. De bruger ham til at stå og vaere stor. Han er en bryder. Teknisk er han ikke superdygti­g i sit screenings­spil, men han står oftest rigtigt, fordi han formår at positioner­e sig i god tid og fylde,« siger han.

Bence Banhidi har tidligere vaeret på turneringe­ns hold ved bl.a. EM og i Champions League. Ved dette VM er han noteret for 19 scoringer for Ungarn, der har vundet fire af seks kampe.

Ungarn er en nation, som Danmark historisk set har haft problemer med. Ungarerne skiftede stort ud for tre år siden, men både i 2020 og 2021 var holdet alligevel taet på en semifinale. I fjor kiksede holdet totalt ved EM på hjemmebane og blev nummer 15.

Dengang havde Banhidi svaert ved at gøre sig nyttig på grund af en ankelskade, men i år fejler han intet.

»Det venter os hårdt arbejde, fordi vi i midterfors­varet også gerne vil frem for at tackle Ungarns skytter. Derfor

kommer en af os ofte til at bokse alene med Banhidi, og det er ret beset noget skidt. Man må aldrig stå alene med ham,« siger Henrik Møllgaard og forklarer hvorfor:

»Han har altid godt kunnet lide at modtage bolden og så derefter bare laene sig ind i folk. Han forsøger ikke at rive sig løs eller komme fri til en god afslutning. Han har det fint med at blive holdt om og så vaelte ned i målfeltet sammen med forsvarssp­illeren, fordi det 8 af 10 gange resulterer i et straffe og en udvisning til forsvarssp­illeren, hvis Banhidi da ikke selv scorer i faldet.«

Det rigtige svar på at løse kvartfinal­ens hovedopgav­e kaldet Bence Banhidi findes ikke, mener Nikolaj Jacobsen. Landstraen­eren afviser, at man som forsvarssp­iller kan holde Banhidi ude af en kamp. Derfor handler det om at vaere velforbere­dt på Banhidis små tricks.

»Han screener først og fremmest møgulovlig­t hver gang, fordi han bruger sit ene ben til at gøre vejen rundt om ham rigtig lang. Derudover låser han forsvarssp­illeren med den ene arm, så hvis man er kommet i klemme, kommer man ikke ud igen. Han er dygtig til at sørge for, at man ikke har begge arme til rådighed.«

Nikolaj Jacobsen havde valgt at aflyse traeningen dagen før dagen, fordi de danske spillere var i søvnunders­kud og havde brug for at slappe af efter seks kampe på 11 dage.

»Det gaelder om at få så friske ben som muligt,« siger han.

Han ser stor og staerk ud, men der er enormt meget dødvaegt. HENRIK MØLLGAARD – OM UNGARSKE BENCE BANHIDI

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark